Giudi nám dává ochutnat "Taste!". Text je složen z komentářů jejích příznivců

20.07.2022 15:34 - Hana Bukáčková | foto: Koki9

Zpěvačka Giudi pracuje na svém debutovém albu "Chemical Wedding" a aktuálně přichází se singlem "Taste!". Jeho netradiční koncept spočívá v tom, že text je složen z komentářů, jež se objevily na sociálních sítích po vydání písně "Jezinky", s níž bojovala v národním kole Eurovize.

"Reakce fanoušků pod videem k Jezinkám mě nakoply k tomu, abych pro ně složila skladbu s pozitivním nábojem. Text písně 'TASTE!' jsem napsala pomocí parafrázování a citací několika náhodně vybraných komentářů od mých fanoušků, které mi psali formou vzkazů pod moje YouTube videa. Přišlo mi to jako skvělý nápad, jak kreativně zapojit reakce a pocity mých posluchačů a pomyslně tím uzavřít kruh," komentuje vznik novinky autorka.

Song je tedy jakýmsi manifestem, oslavou feminity a poděkováním příznivcům, jejichž komentáře nebo slangové výrazy začlenila do textu skladby. Rovněž je určitým vyznáním komunitě drag queens, která pro ni představuje inspiraci.

Ačkoliv Giudi se svou tvorbou nejspíš boduje po celém světě u různých skupin lidí, mě nechává zatím chladnou. Její image včetně nepraktických nehtů a robustních bot, které by jí mohli závidět i Lordi, mi přijde antisexy. Asi je to nadčasové, jako z jiného vesmíru... Jenže já radši žiju přítomností a opravdovostí. Ale chápu, že si to najde posluchače, kteří tomu přijdou na chuť...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY