Architects zveřejnili tracklist chystané desky a přihodili druhý singl

21.07.2022 16:53 - Ondřej Kocáb | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Je to jen něco málo přes rok, co Architects potěšili fanoušky i kritiky albem "For Those That Wish to Exist", které vyšplhalo až na čelo britské hitparády. Již v říjnu se však dočkáme další, v pořadí desáté studiovky. "the classic symptoms of a broken spirit" přinese jedenáct nových skladeb, včetně květnového singlu "when we were young". Další upoutávkou je pecka "tear gas", kterou formace zveřejnila společně s artworkem a seznamem skladeb.

Připravovanou nahrávku produkovali bubeník Dan Searle a kytarista Josh Middleton s pomocí zpěváka Sama Cartera v Deacon's Vibe Studios a dále také v Electric Studios v Brightonu. Searle se svěřil, že bylo skvělé znovu společně natáčet ve stejné místnosti - předchozí řadovka totiž vznikala téměř celá na dálku. Celá kapela dle něj byla opět svobodná, hravá a spontánní.

"Tahle deska je živější, vzrušující a zábavnější - má tu energii. Chtěli jsme, aby byla mnohem industriálnější a elektroničtější," řekl frontman Sam Carter o nadcházejícím počinu, který vyjde 21. října u Epitaph Records. Architects se aktuálně připravují na severoamerické turné, novinku následně oslaví šňůrou po Británii po boku Biffy Clyro.

Album "the classic symptoms of a broken spirit" nabídne následující skladby: deep fake, tear gas, spit the bone, burn down my house, living is killing us, when we were young, doomscrolling, born again pessimist, a new moral low ground, all the love in the world, be very afraid.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY