Z Naty Hrychové je rockerka. Mladá zpěvačka představuje debutové EP "Odvrácená strana"

11.07.2022 11:11 - Josef Martínek | foto: RedHead Records

Rock se v posledních měsících a letech znovu zabydlel v hitparádách, čehož si všimli už i mnozí čeští hudebníci. Také osmnáctiletá zpěvačka Naty Hrychová, někdejší dětská hvězda, která na sebe upozornila například i společným singlem s Berenikou Kohoutovou "Holky sobě", se rozhodla fanoušky překvapit svou říznější podobou.

Její debutové EP "Odvrácená strana", které je teď k poslechu na streamovacích platformách, nabízí pět songů inspirovaných právě rockovou kulturou. Sama interpretka si napsala většinu textů a říká, že v její tvorbě se zrcadlí také melancholie. "Filtrováním špatnýho období a myšlenek skrz hudbu vždy uzavřu danou životní kapitolu a přetvořím ji v něco, na co můžu v budoucnu pohlížet s úsměvem. 'Nic není tak smutný, aby na to nebyl rým.' Tahle věta ze songu 'Pohoda Jazz' vlastně perfektně vystihuje meaning celého EP," říká.

Názvem "Odvrácená strana" chtěla Hrychová upozornit na to, že každý máme svou temnou stránku. "Je v pořádku mít svou odvrácenou stranu, ale nesmíme se jí nechat strhnout a utápět se ve smutku. Všichni se v sobě s něčím potýkáme a nikdo jinej než my sami nás zpátky na nohy nedostane. Každej tu schopnost a sílu máme. 'Tak nečekej, až se rozední, a vykroč na stranu polední,' " shrnuje další citací ze svého textu ústřední motiv nahrávky.

Na vzniku minialba natočeného ve studiu TA Musica pod dohledem producenta Aloise Pospíšila se podíleli také členové skupiny Trocha klidu a zpěvaččin otec. K vidění jsou již nyní dva videoklipy a ten třetí - k písní "Město zničený" - bude brzy následovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY