A-ha odhalili všechny detaily k desce "True North". Přihodili i pilotní singl

09.07.2022 12:26 - Dan Hájek | foto: Stian Andersen

K jedenácté řadovce A-ha "True North" vedla celkem dlouhá cesta - trvala sedm let. Nyní jsou k albu známé konečně všechny detaily, včetně data vydání, fyzických formátů a úvodního singlu "I'm In" (jeho doprovodné video si můžete pustit pod článkem). Další důležitou informací je skutečnost, že stejnojmenný film by měl do vybraných kin doputovat ke konci léta.

Většina materiálu byla natočena coby kooperace mezi skupinou a norským orchestrem Arctic Philharmonic již loni. Jednotlivé songy propojuje příběh o pevném propojení člověka se životním prostředím.

V rámci končícího turné, které mělo vůbec poprvé zastávku i v Praze, A-ha naživo představili čerstvé písně "Forest For The Trees" a "You Have What It Takes" a nabídli i ochutnávku připravovaného filmu. Ten se natáčel od listopadu minulého roku (včetně hudebních stop) ve městě Bodø, které se nachází devadesát kilometrů za polárním kruhem.

Snímek má divákům přibližovat tamní přírodu měl by nabídnout i jakousi dějovou zápletku. Úvodní track "I'm In" je popisován coby vyjádření podpory blízké osobě, která je v nesnázích. Objevuje se v něm symbolika lásky, víry, přátelství ve svém plném odhalení bez přetvářky a skutečných závazků, které je občas mnohem snadnější vyslovit, než pak skutečně dodržet a naplnit.

Deska "True North" vyjde v pátek 21. října a A-ha na ni zařadili těchto dvanáct skladeb: I'm In, Hunter In The Hills, As If, Between The Halo And The Horn, True North, Bumblebee, Forest For The Trees, Bluest Of Blue, Make Me Understand, You Have What It Takes, Summer Rain, Oh My Word. Kolekce vyjde fyzicky na CD, dvojici ekologických vinylů a ve sběratelském boxu, který kromě vinylů, CD a USB karty s filmem přinese rozsáhlý, čtyřicetistránkový booklet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY