Bring Me The Horizon se singlem "sTraNgeRs" opět míří směrem k mainstreamu

09.07.2022 14:41 - Ondřej Kocáb | foto: Rowenne Lantion

Bring Me The Horizon jsou neustále v pohybu. Od jejich poslední řadovky "Amo" z roku 2019 vyšla dvě EP "Music To Listen To..." a "Post Human: Survival Horror". Následně začala příprava dalšího, "Post Human 2", na němž by neměl chybět singl "Die4U".

Mimo to si mnohokrát zahostovali s dalšími interprety. Tom Morello si je přizval k "Let's Get the Party Started", s Edem Sheeranem nazpívali "Bad Habits", "Maybe" vzniklo ve spolupráci s Machine Gun Kellym a vůbec poslední hostovačka je "Bad Life" s norskou zpěvačkou Sigrid. Teď však nastal čas zase na vlastní věci. Tou nejčerstvější je "sTraNgeRs".

"Píseň vzešla z dlouhé cesty po LA spojené se psaním, a jakmile se vynořila slova: 'Jsme jen místnost plná cizích lidí,' ihned nabyla hlubšího dvojího významu - jaké by to bylo hrát ji naživo... Všichni cizinci se spojují na této šílené úrovni... a že by to bylo jako odvykačka. Dostáváme se z lockdownu a pandemie, každý se z něčeho vzpamatovává a já si uvědomuji, že tolik lidí denně bojuje s různými traumaty. Chci zkrátka jen zdůraznit, že v tom nejsou sami... a my jsme ta komunita, kde si vzájemně pomáháme," popisuje frontman Oli Sykes.

Po velmi tvrdém posledním ípíčku formace změnila trend a vydala se spíše cestou songů rozhlasem snadněji stravitelných. Stejně jako "Die4U", které se vezlo na vyloženě taneční vlně, se i "sTraNgeRs" pohybuje v mnohem klidnějších pop-rockových vodách. Melodická věc se silným refrénem přináší bohužel i nepřesvědčivý zpěvákův vokál. Kdo viděl v posledních letech partu ze Sheffieldu naživo, ví, že jeho hlas je nenávratně zničen. A trochu to vypadá, že už ho neoživí ani studiový mix. Jeho chraplák zde působí spíš unaveně a nezachraňují to ani závěrečné screamy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY