Vedoucímu Harrymu Stylesovi šlapou v českém rádiovém žebříčku na paty OneRepublic

06.07.2022 15:02 - Josef Martínek | foto: Archiv kapely OneRepublic

Harry Styles si udržel vedoucí postavení v českých rádiích, z dvojky už na něj ale dotírají OneRepublic se singlem "West Coast". Nejhranější českou písničkou "Vedle tebe usínám" se mohou pochlubit Mirai. Albovému žebříčku dál jasně kraluje rap, jedničku si pro sebe podruhé uzmul Ca$hanova Bulhar.
Harry Styles - As It Was
© Harry Styles
RÁDIA - Ani konec školního roku a začátek léta nic nemění na dominanci Harryho Stylese v rádiovém éteru. Písnička "As It Was" vítězí počtvrté za sebou a už jen jeden vítězný týden chybí k tomu, aby na čele vydržela až do zpěvákova pražského koncertu v O2 areně.

Na dvojku poskočili OneRepublic, kteří už možná v posledních letech nechrlí hity s takovou pravidelností jako dřív, přesto se jim občas nějaký rádiový úspěch podaří. Aktuálně bodují se songem "West Coast", jehož zdejší popularita je v kontextu žebříčkových výsledků ve světě ojedinělým jevem. V jiných zemích se lépe daří kousku "I Ain't Worried" ze soundtracku k filmu "Top Gun: Maverick".

Mirai se vracejí na medailové stupně - "Vedle tebe usínám" zároveň znovu přebírá pozici nehranější domácí skladby, o kterou se v minulých kolech přetahovala s "Co bude dál" od Kryštof (aktuálně číslo čtyři) a "Nejsi sám" od Mira a Davida Žbirkových, která z minulé trojky překvapivě klesla až na osmnácté místo.

Do top desítky velmi razantně vtrhl The Weeknd se "Sacrifice" - druhý singl z lednové desky "Dawn FM" vyletěl ze sedmdesáté sedmé příčky rovnou na šestku. Polepšili si také sedmý Sandro Cavazza a jeho "The Days", osmá Ava Max zásluhou "Maybe You're The Proble" a devátí Jelen s "Někde kolem". Desátí Red Hot Chili Peppers získali s "Black Summer" k dobru hned šedesát míst.

Nejúspěšnější novinku obstaral Marek Ztracený - jeho "Originál" se na pětapadesátou příčku stihl propracovat za jediný den, do rádií totiž vstoupil minulý čtvrtek, kdy se žebříčky uzavíraly. Kam asi vystoupá příště, až na to bude mít celých sedm dní?

S čerstvou hudbou přišli také Support Lesbiens, jejichž song "SINS" začíná jako sedmdesátý osmý. Další novinky mají na svědomí Alec Benjamin (82. "Devil Doesn't Bargain"), Charming Horses feat. Mougleta & Lotus (83. "All You"), loňský vítěz SuperStar Adam Pavlovčin skrývající se pod pseudonymem ADONXS (90. "Moving On"), Armin van Buuren feat. Billen Ted & JC Stewart (95. "Come Around Again") a Marcell s Benem Cristovao (98. "Nevim").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Harry Styles - As It Was
  2. OneRepublic - West Coast
  3. Mirai - Vedle tebe usínám
  4. Kryštof - Co bude pak
  5. Miley Cyrus - Angels Like You
  6. The Weeknd - Sacrifice
  7. Sandro Cavazza - The Days
  8. Ava Max - Maybe You're The Problem
  9. Jelen - Někde kolem
  10. Red Hot Chili Peppers - Black Summer


Ca$hanova Bulhar - Dripolar
© DVOJLITRBOYZZ
ALBA - Také v albové hitparádě jsme svědky vítězné obhajoby. Ca$hanova Bulhar usedl na pomyslný trůn minulý týden a s nahrávkou "Dripolar" si prvenství ponechal i v aktuálním kole.

Dvojku si pohlídal Calin, jehož titul "POPSTAR" už můžeme po šestnácti týdnech na předních příčkách nazývat stálicí. Totéž platí o Viktorovi Sheenovi, aktuálně bronzovém, který vedle loňské řadovky "Příběhy a sny" boduje v elitní desítce i s předešlými počiny "Černobílej svět" a "Barvy".

Z bronzu na čtyřku si pohoršil slovenský Gleb jako "Big Boy FM" a jediný ostrůvek zahraničního popu v top pětce představuje Harry Styles se třetí sólovkou "Harry's House". V první desítce zabrali rappeři dokonce osm míst, jejich vysokou koncentraci mimo Stylese ředí už jen sedmí Imagine Dragons s první částí kompletu "Mercury". Dvojka bezesporu zamíchá pořadím příští týden, vyšla totiž v pátek 1. července. 2CD "Mercury - Acts 1 & 2" seženete v shopu musicserveru.

Jedinou novinku mezi deseti nejžádanějšími zajistil Hasan. Zástupce labelu Miilion+ pojmenoval svoje aktuální dílo poměrně opulentně jako "Album, co mi změnilo život". Fanoušci ho svým zájmem poslali na osmou příčku. Aby nebylo českého a slovenského rapu málo, na šestnáctce startuje Koukr s nahrávkou "Riziko" a padesátý první post si zabrali Kali a Peter Pann se svým počinem "Banán".

Padesáté čtvrté místo náleží oslavenkyni Heleně Vondráčkové, která pomyslných 75 svíček na dortu sfoukla v červnu. Součástí oslav je vedle turné také výběr "Nejkrásnější na světě je láska". O zbývající novinky se postarali dvaasedmdesátí Miloš Dodo Doležal a Vitacit s kompilací "1986-1991 Revisited, Pt. II." a jednaosmdesátý Eric Clapton, jehož živák nese jméno "Nothing But The Blues".

Top 10 - alba:
  1. Ca$hanova Bulhar - Dripolar
  2. Calin - POPSTAR
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Gleb - Big Boy FM
  5. Harry Styles - Harry's House
  6. Sergei Barracuda - Finesa
  7. Imagine Dragons - Mercury - Act 1
  8. N Hasan - Album, co mi změnilo život
  9. Viktor Sheen - Černobílej svět
  10. Viktor Sheen - Barvy

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 26. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY