EXIT Festival nabízí jeden z nejsilnějších programů své historie

24.06.2022 14:22 - Tisková zpráva | foto: EXIT festival

Druhý víkend v červenci si rezervujte pro EXIT Festival. Dva týdny před otevřením bran nabízí organizátoři přehled letošního programu. Mezi přední jména, která od 7. do 10. července dorazí do Petrovaradinské pevnosti, patří bezpochyby Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur a také Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin, ARTBAT, Denis Sulta, Marky Ramone, Napalm Death nebo The Exploited a stovky dalších. Vstupenky za aktuální ceny budou kvůli zájmu a divácké poptávce dostupné pouze do půlnoci pátku 24. června.

Na rozdíl od většiny jiných velkých evropských akcí nabízí pódia EXIT Festivalu multižánrový mix, v němž návštěvníci najdou od mainstreamových hitů přes undergroundovou elektronickou hudbu a silný rockový zvuk až po trap a oldschool hip hop, latino nebo Global music.

MAIN STAGE

EXIT 2022 plakát
© EXIT festival
Největšími hvězdami Hlavní stage letos budou Calvin Harris a Nick Cave & The Bad Seeds. Fanoušci se můžou těšit i na další hvězdy v čele s Iggy Azalea, Jamesem Arthurem, Masked Wolfem, Afrojackem, Ofenbach, Disciples, ATB, ZHU,ACRAZE a Shouse. Nekompromisní kytarový zvuk dorazí na hlavní scénu se Sepulturou, Napalm Death, Molchat Doma, Downstroy a Alitor. Balkánský poloostrov budou na hlavním pódiu reprezentovat dvě hudebnice, špičky ve svém žánru - Konstrakta a Senidah. Mimořádnou akcí bude unikátní Back To The Future rap showcase, na kterém se představí nejlepší rappeři z celého Balkánského poloostrova.

mts DANCE ARENA

Jako každý ročník, program mts Dance Areny bude neodolatelnou pozvánkou k tanci a vítání východu slunce. Na unikátní elektronické stagi se představí hvězdná jména jako Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Monolink nebo Satori. Nedělní závěr celého festivalu bude patřit skvělému duu ARTBAT, které za poslední rok dosáhlo na vrchol své hudební kariéry a plánuje tam zůstat!

NO SLEEP NOVI SAD Awakened by Guarana

Tato festivalová stage nabídne čtyřdenní oslavu alternativní elektroniky. Pódium každoročně představuje atmosféru předních evropských klubů a hudebních platforem a nejinak je tomu i letos! Pokud chcete zažít atmosféru legendárního berlínského klubu Watergate nebo vlajkové lodi madridské techno scény, klubu Fabrik, tak nepromeškejte DJs a live sety na této stagi.

Visa FUSION

Indie a alternativa má na EXIT festivalu svoje místo opět na Visa Fusion stage. V čele programu tohoto pódia pódia stojí legenda Marky Ramone, kterého doplní finská post-hardcore kapela Blind Channel, turecké dark-wave duo She Past Away nebo nadějná srbská kapela KOIKOI.

EXPLOSIVE BINA

V příkopech Petrovaradínské pevnosti již tradičně budou návštěvníky čekat přílivy divokého hardcore, punku a metalu. Po třech letech se Explosive stage vrací na svou původní lokaci a v čele jejího programu stojí punkové legendy The Exploited, které doplní kapely jako Discharge, Bury Tomorrow, Moscow Death Brigade, The Undertones a řada dalších.

GANG BEATS

Na své si na EXIT festivalu přijdou i fanoušci rapu a trapu. Gang Beats stage bude letos hostit přes 50 koncertů. Nenahraditelnou hiphopovou a trapovou atmosféru přinese Sajsi MC a řada skvělých jmen domácí rapové scény.

X-BASS PIT STAGE

Nejdůležitější zastávka každého fanouška drum'n'bnassu a každého, kdo bude cítit přebytek taneční energie, bude rozhodně X-BASS PIT stage. Pod kurátorským dohledem kolektivu Drop Sensei se zde mohou návštěvníci těšit na nejlepší výběr d’n’b interpretů, jako jsou Thys, Harriet Jaxxon nebo LSB a mnoho dalších.

EXIT Festival nabídne na celkem jedenácti velkých podiích a řadě dalších zón téměř 250 vystoupení. Čtyřdenní vstupenky na festival jsou do pátku 24. června k dispozici za 124 €, od soboty 25. června jde do prodeje poslední vlna vstupenek za vyšší cenu. Běžné jednodenní vstupenky jsou k dispozici v ceně od 34 €, VIP jednodenní vstupenky od 100 €. Vstupenky do fanpitu na pátek 8. července a na koncert Nick Cave & The Bad Seeds jsou k dispozici za cenu 44 €. Kompletní nabídku vstupenek a ubytování naleznete na oficiálních stránkách festivalu v sekci Vstupenky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY