"Lifeline" je nejpozitivnějším songem od Lakeside X

26.06.2022 11:12 - Dan Hájek | foto: Patrik Vargovčák

Ve studiu Golden Hive finišují práce na chystané nahrávce skupiny Lakeside X. Ta se po jedenácti letech znovu hlásí o slovo - na podzim chystá desku "Love Disappears". Další potvrzenou novinkou je oznámení termínu pražského křtu - ten se uskuteční v neděli 23. října v Lucerna Music Baru.

Na samotném natáčení muzikanti úzce spolupracují s německým producentem Danielem Myerem (Covenant, Haujobb). Již dříve byly postupně uvolněny skladby "Fire In The Sky" a "Rising". Aktuálně k nim přibyla i hybná hymna "Lifeline", jež představuje asi nejpozitivněji znějící element v rozšiřující se diskografii Lakeside X. Zároveň však neopouští zaběhlý zvukový rámec, jež je s nimi spojován.

"Zatímco 'Fire In The Sky' byla zasněná skladba o cestě, vzestupech a pádech a 'Rising' byl klasický synthpopový singl o mizejících citech, 'Lifeline' je asi zatím tou nejpozitivnější skladbou, kterou jsem napsal. Motiv jsem měl v hlavě dlouho, je to jedna z prvních písniček, které jsem pro nové album začal psát. Je tam energie, naděje, smyslnost, je tam radost z blízkosti někoho, kdo je vám v životě záchranným lanem, ať už je ta bytost skutečná, nebo žije jen ve vašich představách," doplňuje zpěvák Janne Marvannen.

Píseň doprovází lyric video, které je koláží fotografií mapujících tvůrčí proces ve studiu a snímků, které se skupinou pořídil fotograf Patrik Vargovčák v opuštěné tovární hale. Atypicky, coby kontrast k samotné "Lifeline", se pak jeví závěrečný vzkaz zaznamenaný sprejem na jednu ze zdí tohoto na první pohled nevlídného prostoru.

"Love Disappears" vzniká za podpory úspěšné crowdfundingové kampaně na HitHitu. Fanoušci Lakeside X si mezi odměnami jako fyzické cédéčko a další kapelní merch mohli vybrat rovněž právě vstupy na zmíněný křest.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY