Nová deska, nový život dechových nástrojů: Lucky Chops přijedou do Roxy

22.06.2022 17:12 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Lucky Chops dávají nový život dechovým nástrojům. Svůj neuchopitelný hudební mix šíří od roku 2006, kdy se dali dohromady během studií v New Yorku. Štěstí zkusili jako pouliční muzikanti a díky virálním videím "Funkytown" a "I Feel Good" se z nich stala senzace. Jejich intenzivní tvorba má jediný úkol - šířit léčivou sílu hudby. Lucky Chops to od hraní v chodbách metra dotáhli na velká pódia, kde předvádějí nezapomenutelné koncerty.

Chystané druhé album "New Day", které plánují vydat už letos na podzim, představí 1. listopadu v pražském klubu Roxy. Vstupenky (570 Kč) jsou v prodeji od 22. června v rámci fanouškovského předprodeje Fource Friends na webu Fource.cz a od 24. června také u prodejců GoOut a Ticketmaster.

Šestičlenná formace svou hudbou sjednotila fanoušky už více než třiceti států, kde hrála naživo. V Praze to bylo naposledy v roce 2019 ve vyprodaném Lucerna Music Baru. Kapelu, jejíž hlavní devizou jsou těžkotonážní groove a chytlavé melodie, založil Josh Holcomb (trombon), Daro Behroozi (saxofon) a Joshua Gawel (trubka).

Vznikli v multikulturním středu světa, v New Yorku, odkazují ovšem k jazzové a brassové tradici města New Orleans. V jejich hudebním stylu je ale místo i pro žánry jako rock, EDM nebo ska. "Naší předností je mít ve skupině individuality, které dohromady tvoří unikátní celek," prozradil Behroozi, rodák z Brooklynu s íránsko-evropskými kořeny, který do tvorby přináší i své oblíbené balkánské rytmy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY