Milan Broum (Olympic) ON AIR: Basák by z kapely neměl vyčnívat, přílišná exhibice může škodit

17.06.2022 15:11 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Petr Janda o něm mluví jako o nejlepším basákovi v Evropě. Milanu Broumovi se nicméně nastupovat do Olympicu nejdříve úplně nechtělo. V sedmdesátých letech, kdy tuto nabídku dostal, totiž byla skupina spíše v útlumu a jejich druhá vlna popularity z 80. let byla stále v nedohlednu. Velký podíl na ní však měl i Broum, který byl v té době mimo jiné fascinován punk rockem a písničky Olympicu i zásluhou jeho stylu hraní získaly podstatně průraznější spodek.

V On Air však Broum hovoří i o tom, kdo jsou jeho vzory mezi baskytaristy a třeba proč ho nebaví poslední deska Red Hot Chili Peppers, ačkoliv jinak je jejich fanouškem. Jak vzpomíná na legendární zaznamenaný koncert Olympicu v Lucerně z roku 1982? Jak se dostal k projektu Die El. Elefant? A co mu dalo hraní s Karlem Gottem v 90. letech? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY