Tonya Graves ON AIR: Můj sen je mít one-woman show, kde bude napůl hudba a stand-up

14.06.2022 20:01 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Zpěvačka Tonya Graves z rodných USA do Česka přijela v polovině 90. let. Nejprve zpívala blues se skupinou Luboše Andršta, pak krátce působila v elektronické taneční skupině Liquid Harmony, následně na dlouhá léta zakotvila v Monkey Business. Více než deset let si už ale buduje i svoji sólovou kariéru a před pár lety se hudebně osamostatnila úplně. V současné době pracuje na nové sólové desce, ze které nedávno vydala svůj nový singl "Just To Be Me".

V On Air vzpomínala na své úplně hudební začátky a koncerty, které navštěvovala ještě v New Yorku, ale také na to, co ji vlastně přivedlo do Prahy. Jak se od blues dostala do taneční elektronické kapely? Jak ji bavil humor přítomný v textech Monkey Business? A co říká na svoji nástupkyni ve skupině, zpěvačku Terezu Černochovou? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY