Lenny chce žít, smát se a brečet. Singlem "live. laugh. cry" bojuje proti překážkám

06.06.2022 15:55 - Josef Martínek | foto: Benedikt Renč

Po loňské kooperaci "Lithium" s hvězdným Mikem Shinodou se Lenny vrací ke svým osvědčeným českým spolupracovníkům. Novinku "live. laugh. cry" připravovala s producenty Marcelem Procházkou a Ondřejem Fiedlerem. Jak název napovídá, mottem písničky je zjednodušeně řečeno "žít naplno".

"Jako muzikant, který často naráží na překážky - ať už se jedná o kreativní blok, nepříjemné kritiky, nebo fyzickou a psychickou vyčerpanost - mám pořád velkou touhu uspět, ale přesto zůstat stále svá," přibližuje autorka své tvůrčí pohnutky. Dodává, že každý posluchač si snad v textu najde svůj vlastní příběh.

Skladba má velmi chytlavý a sympaticky živočišný refrén - svým naturelem dává vzpomenout například na loňský singl Annabelle "Runnin' Out Of F* Time", na němž se Marcell i Fiedler rovněž podíleli. Znovu se potvrzuje, že esence rockové říznosti v posledním roce díky Olivii Rodrigo zase frčí. Na druhou stranu stopáž necelých tří minut a předvídatelná struktura napovídají, že se jedná o další jednohubku pro rádia, jakými byly třeba "Lovers Do" nebo "Overdosed". V případě Lenky Filipové mladší se opravdovým fanouškům spíše vyplatí počkat si na albový materiál.

Videoklip mají na svědomí Ondřej Kudyn a Ondřej Brejška a interpretka v něm nehraje hlavní úlohu. "Vymysleli jsme spolu příběh dvou kamarádek, protože přítele v dobrém i ve zlém máme snad úplně každý a je jedno, z jakého kouta světa jsme," objasňuje koncept hudebnice. Ústředních rolí snímku s poměrně překvapivým rozuzlením se zhostily Sara Sandeva a Míša Randlová, jejichž přirozená souhra Lenny coby divačku nadchla. Nadchne i vás?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY