V českých žebříčcích se daří Harrymu Stylesovi, má nejžádanější album a boduje i se singly

02.06.2022 08:00 - Josef Martínek | foto: Columbia

Aktuální kolo tuzemských hitparád přálo hlavně Harrymu Stylesovi. Britský zpěvák, který už v červenci zazpívá v Praze, stanul na vrcholu albového pořadí se svou třetí studiovkou "Harry's House". Jeho jméno navíc najdeme také v top desítce obou singlových žebříčků - rádiového i digitálního.
Mirai - Maneki Neko
© Universal Music
RÁDIA - Před týdnem usedli Mirai na pomyslný trůn a ani tentokrát v rádiích se singlem "Vedle tebe usínám" nenašli přemožitele. Dost možná se této rozverné písničky jen tak rychle nezbavíme - naši dramaturgové se přízní k repertoáru skupiny z Frýdku-Místku dlouhodobě nijak netají. Formace navíc v uplynulých dnech uvedla videoklip k dalšímu songu ze své loňské desky "Maneki Neko" - volba padla na kousek "Básně (je mi to líto)", na němž se autorsky podílel David Stypka. Tato spolupráce už se jednou osvědčila - singl "I přes to všechno" z předešlé řadovky "Arigató" svého času v éteru nešlo minout.

Stříbrný zůstal James Young s tiktokovým hitem "Infinity" a na stupně vítězů se vrátil Miro Žbirka se synem Davidem a skladbou "Nejsi sám". Nějaký ten pátek už se v top pětce vyskytují také Imagine Dragons ("Bones") a Gabry Ponte, Lum!x a Prezioso ("Thunder").

Poprvé se do elitní desítky s "As It Was" probojoval Harry Styles - poskočil z jedenáctky na šestku. Sólově nejúspěšnější člen One Direction navíc výrazně zamíchal kartami i v paralelním žebříčku digitálních singlů, sestavovaném na základě poslechovosti na streamovacích platformách. V tomto přehledu má v top ten hned čtyřnásobné zastoupení, včetně zmíněného songu na stříbrné pozici.

Mezi deseti nejhranějšími najdeme nově ještě jeden kousek - "West Coast" od hitmakerů One Republic na sedmičce. Do této společnosti se vracejí i dvě rádiové trvalky: devátí O5 a Radeček bodují coby "Bra3" v horních patrech málokdy vídaných šedesát pět týdnů, desátý Marek Ztracený zapisuje s písničkou "Moje milá" svůj čtyřicátý osmý týden.

Cestu do stomístné hitparády si našla pouze jediná novinka. Společnými silami se o ni postarali miláček žen a dívek Alvaro Soler a chorvatsko-německý producent Topic. Jejich spolupráce se jmenuje "Solo para ti" a startuje jako devadesátá první nejpřehrávanější.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - Vedle tebe usínám
  2. James Young - Infinity
  3. Miro Žbirka feat. David Žbirka - Nejsi sám
  4. Imagine Dragons - Bones
  5. Gabry Ponte, Lum!x & Prezioso - Thunder
  6. Harry Styles - As It Was
  7. OneRepublic - West Coast
  8. Tate McRae - She's All I Wanna Be
  9. O5 a Radeček - Bra3
  10. Marek Ztracený - Moje milá


Harry Styles - Harry's House
© Harry Styles
ALBA - Minule odstartoval Harry Styles na osmém místě, tento týden si ale významně polepšil a s nahrávkou "Harry's House" předčil všechny soupeře. Navázal tak na pět let staré prvenství svého eponymního sólového debutu. Se druhou studiovkou "Fine Line" obsadil na sklonku roku 2019 jen čtvrté místo, zato se však následující rok a půl pohyboval v top desítce nebo v jejím těsném závěsu. O tom, že zájem o jeho hudbu je v Česku značný, svědčí i aktuální umístění všech tří zmíněných titulů - první "Harry's House", dvanáctý "Fine Line" (125 kol v pořadí!) a devětatřicátý "Harry Styles". Zpěvákovu kompletní diskografii máme na CD i vinylu v shopu musicserveru.

Na obvykle bezkonkurenční domácí rapové interprety výjimečně zbyl boj o druhé místo. Nejlépe si v něm vedl Viktor Sheen, kterému se s "Příběhy a sny" povedlo vystoupat o jeden stupínek nahoru. Po dlouhé době za sebou nechal svého kolegu Calina, jehož nahrávka "POPSTAR" se v předchozích deseti týdnech hned devětkrát podívala na samotný vrchol. Tentokrát přidává brněnský umělec bronzový výsledek.

Rammstein v minulých kolech postupně získali zlato, stříbro i bronz, nyní tedy přichází "Zeit" stupně vítězů vyklidit a přesunout se na bramborový post. Posmrtně zasáhl do žebříčku Miro Žbirka, jehož "Posledné veci" sklízejí v recenzích samou chválu. U posluchačů si zatím také nevedou vůbec špatně, v prvním týdnu se album produkované hudebníkovým synem Davidem umístilo na pětce. Třeba příště po Stylesově vzoru zaútočí na ještě vyšší příčky - pomoci tomu můžete zakoupením cédéčka v shopu musicserveru.

Další novinky se usadily ve druhé polovině přehledu a potěší zejména fanoušky skupiny Tři sestry. Hned dvěma členům tohoto souboru totiž vyšly remasterované verze desek jejich sólových projektů - na padesáté třetí řádce najdeme "V továrně je dobře" před čtrnácti lety zavražděného Františka Sahuly a devadesátou třetí pozici si zabral Lou Fanánkův "Hagen Baden". Jako šedesátý osmý vstoupil do pořadí slovenský rapper Wen s nahrávkou "Tiena svetla: Chapter 2".

Top 10 - alba:
  1. Harry Styles - Harry's House
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Calin - POPSTAR
  4. Rammstein - Zeit
  5. N Miro Žbirka - Posledné veci
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Yzomandias - J.EDEN E-GEN
  8. Viktor Sheen - Barvy
  9. Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers
  10. Olivia Rodrigo - Sour

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 21. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY