Putovní festival Hrady CZ je zpět v plné síle a oznamuje kompletní program pro osm zastávek v čele s kapelami Rybičky 48 a Chinaski

26.05.2022 11:49 - Tisková zpráva | foto: 4Press

Letní putovní hudebně-kulturní festival Hrady CZ je zpět v plné síle a své návštěvníky letos přivítá v průběhu léta znovu osmkrát na koncertech i v prostorách hradů na území Čech a Moravy. Fanouškům nabídne to nejlepší z české a slovenské hudební scény v čele s kapelami Rybičky 48 a Chinaski. Návštěvníci sedmnáctého ročníku tohoto legendárního putovního festivalu se budou moci dále těšit na kapely Divokej Bill, Mig 21 nebo Mirai či interprety Tomáše Kluse, Pokáče, Annu K. a další kapely a hudebníky.

Festival Hrady CZ odstartuje v pátek a sobotu 15. a 16. července tradičně na hradě Točníku a dále se každý následující pátek a sobotu představí na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově a své letošní putování uzavře 2. a 3. září na Bezdězu. V ceně sobotního lístku na festival je vždy vstup na hrad zdarma.

Program všech zastávek festivalu je stejný, jen na hradě Veveří vystoupí místo kapely Mig 21 exkluzivně zpěvák David Koller. V průběhu léta budou moci fanoušci festivalu Hrady CZ po celé České republice dále zhlédnout koncerty takových kapel a interpretů, jako jsou Vypsaná fixa, Xindl X, Trautenberk, Visací zámek, UDG, Botox či Realita. Festivalové koncerty se odehrají vždy pod širým nebem na loukách v blízkosti hradů. Chybět nebude oblíbený páteční karneval s vyhlášením nejlepších masek. Součástí areálů bude také sportovní hřiště pro děti, aby si hudební atmosféru spojenou s výletem na hradní památky mohly užít celé rodiny. Parterem festivalu je Národní památkový ústav, v ceně sobotní vstupenky na festival je tak na každé ze zastávek i vstup na prohlídkové okruhy hradu.

"Jsme rádi, že můžeme letos návštěvníky opět přivítat jak v areálech festivalu, tak i v ojedinělém prostředí osmi hradů po celé České republice. Právě možnost spojení hudebního zážitku s návštěvou památek je to, co už sedmnáct let dělá festival Hrady CZ jedinečným," říká jeden z organizátorů festivalu Michal Šesták. "K hradnímu festivalu patří neodmyslitelně rej masek, proto vyzývám návštěvníky, ať se zúčastní našeho tradičního karnevalu o ceny. Hrady CZ jsou zpět v plné síle, pojďme to společně oslavit!" dodává spoluorganizátor Viktor Souček.

Festival Hrady CZ stále udržuje vysoký komfort ubytování. Návštěvníci mohou za úplatu opět využít tzv. VIP kemp PLUS v hotelové kvalitě v ceně s postaveným stanem, dvěma karimatkami a dvěma spacáky připravenými na okamžité přespání. Samozřejmostí jsou placené VIP kempy se sprchami a splachovacími toaletami, úschovny kol a zavazadel, ale i klasické stanové městečko zdarma. Chybět nebudou wi-fi zóny v areálu festivalu. Do 31. května je možné kromě výhodných lístků zakoupit v limitované sérii také permanentku Exklusiv s možností přístupu do zákulisí festivalu.

Festival Hrady CZ se letos odehraje na Točníku ve Středočeském kraji (15. - 16. 7.), na Kunětické hoře v Pardubickém kraji (22. - 23. 7.), na Švihově v Plzeňském kraji (29. - 30. 7.), v Rožmberku nad Vltavou v Jihočeském kraji (5. - 6. 8.), na Veveří v Jihomoravském kraji (12. - 13. 8.), na Hradci nad Moravicí v Moravskoslezském kraji (19. - 20. 8.), na Bouzově v Olomouckém kraji (26. - 27. 8.) a na Bezdězu v Libereckém kraji (2. - 3. 9.).

Lístky na festival Hrady CZ lze zakoupit v síti Ticketstream na www.hradycz.cz/vstupenky. Lístek na pátek lze do 31. května zakoupit za zvýhodněnou cenu 650 korun, na sobotu 600 korun, permanentku na oba dny pak za 1 200 korun. Na místě bude vstupné stát 890 korun na pátek, 990 korun na sobotu a permanentka 1 600 korun. Připravené jsou slevy pro děti, ZTP/P a seniory. Permanentky Exklusiv s přístupem do backstage jsou v prodeji za 4 000 korun. Dvoudenní ubytování ve VIP Hradních kempech na dva dny lze aktuálně pořídit za 600 korun na osobu, ve VIP kempech PLUS za 1 250 korun, na místě pak za 750 a 1 400 korun. Lístky a ubytování lze také zakoupit společně v balíčku permanentka + VIP kemp do 31. května za 1 700 korun nebo permanentka + VIP kemp PLUS za 2 350 korun, na místě pak za 2 250 korun s VIP kempem a 2 900 korun s VIP kempem PLUS. O něco dražší zvýhodněné vstupenky se pak budou prodávat v další předprodejové vlně do 30. června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY