Bruce Springsteen vyráží příští rok do Evropy, České republice se bohužel vyhne

24.05.2022 16:47 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia Records

Bruce Springsteen sice v září oslaví třiasedmdesáté narozeniny, energie však této živoucí legendě, zdá se, neubývá. Předloni Boss vydal velmi pozitivně hodnocenou nahrávku se svým E Street Bandem "Letter To You", vloni s úspěchem navázal na svá speciální vystoupení v rámci série Springsteen on Broadway. A zatím to nevypadá, že by měl v plánu v aktivitě polevit.

Před pár dny se totiž na jeho sociálních sítích objevila vějička na velké oznámení pro rok 2023 a počátkem týdne se očekávání a spekulace potvrdily: Springsteen v příštím roce vyrazí na mezinárodní turné, které zabrousí i do Evropy.

Pro rodáka z New Jersey a jeho skupinu je to první šňůra od roku 2017. "Těším se, až po šesti letech opět uvidíme naše skvělé a loajální fanoušky. Těším se, že budu znovu sdílet pódium s legendárním E Street Bandem. Na viděnou a příští rok - a dále," uvedl zpěvák v tiskovém prohlášení.

Evropská část tour začne 28. dubna v Barceloně a poté jsou v plánu zastávky v Dublinu (dva koncerty), Paříži, Ferraře, Římě, Amsterdamu, Landgraafu, Zurichu, Düsseldorfu, Göteborgu (dva koncerty), Oslu, Kodani (dva koncerty), Hamburku, Vídni a Mnichově. Vše se uzavře 25. července 2023 v italské Monze.

Není asi až zas tak překvapivé, že na seznamu štací schází Praha. Fanoušci však mají poměrně dost příležitostí vyrazit do sousedních zemí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY