The Amazons upozorňují na třetí desku letní hymnou "Bloodrush"

23.05.2022 08:14 - Ondřej Kocáb | foto: Ed Cooke

Britští The Amazons si na tento rok připravili třetí řadovku. Po britském turné, na kterém dělali support jednomu z headlinerů letošního ročníku festivalu Rock For People Royal Blood, se čtveřice rozhodla vydat první videoklip z chystaného alba. Čerstvý singl se jmenuje "Bloodrush" a bude součástí kolekce "How Will I Know If Heaven Will Find Me?", která vyjde 2. září prostřednictvím Fiction Records.

"How Will I Know If Heaven Will Find Me?" podle kapely představuje jak milostný dopis, tak zároveň i výzvu k jednotě. Po temnotě, kterou rodáci z Readingu servírovali na poslední desce "Future Dust" z roku 2019, se v novince odráží především touha po životě a naděje na normální svět po dlouhé pandemické etapě. Rozsáhlé, povznášející až sluncem zalité skladby produkoval Jim Abbiss (v minulosti spolupracoval například s Bombay Bicycle Club, Arctic Monkeys nebo Adele). Kromě "Bloodrush" nahrávka nabídne dalších deset písní.

"Řekl jsem klukům: 'Dost s temnotou.' Jakkoli to zní kýčovitě, chtěl jsem dělat hudbu, která by byla silou dobra, po tom všem, čím jsme si všichni prošli. Je to jednoduše naše nejradostnější album - zvukově jsme vyrazili oslavit návrat skutečného života a společný zážitek z toho, že jsme zpátky na koncertech," popsal připravované dílo zpěvák a kytarista Matt Thomson.

Ve snímku režiséra Jamese Slatera uvidíme kapelu tančit v nebezpečném prostředí opuštěného polorozpadlého parku. "Video je zábavné, plné života, z čehož následně vznikly naprosto nečekané interpretace," prozradil k počinu frontman skupiny a dodal: "Byla to radost obývat Camelot, tento starý opuštěný zábavní park, po celý den a nechat si při tom házet nože na hlavu."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY