Larkin Poe lákají zaklínacím singlem "Bad Spell" na novou desku

23.05.2022 14:53 - Jiří V. Matýsek | foto: Lucie Levá

Sesterské duo Rebecca a Megan Lovellovy, alias Larkin Poe, se v posledních letech vyprofilovalo jako jeden z nejvýraznějších spolků moderního blues. Pověst o skvělé koncertní kapele, navíc potvrzená i stabilní kvalitou nahrávek, muzikantky předchází. Za sebou mají pět (respektive šest - jejich debut "Kin" vyšel později v upravené verzi jako "Reskined") alb, z toho dvě - "Self Made Man" a sbírku převážně akustických coverů "Kindred Spirits" - vydaly v covidovém roce 2020.

Jejich diskografii letos rozšíří další řadovka. Bude se jmenovat "Blood Harmony" a měla by vyjít 11. listopadu. První ochutnávkou je ostrý singl "Bad Spell". Jak připomíná Megan Lovell, je tenhle čerstvý kousek "ženskou odpovědí na slavnou bluesovou píseň Screamin' Jay Hawkinse 'I Put a Spell on You'. Ten název 'Bad Spell' jsem měla v zápisníku už roky a byla zábava napsat song, v němž riffy a tón kytary mají jediný účel - ošklivost a naparování."

Novinka je tak naštvaným blues, které se zvukově noří do hardrockových vod s nosnými špinavými kytarami, přičemž charakteristický dupající rytmus zůstává na svém místě. Doprovodné video vsadilo na jednoduchost - v podstatě jen zachycuje hrající kapelu (naživo i na desce sestry posílila rytmická sekce Kevin McGowan (bicí) a Tarka Layman (basa)).

Je velmi pravděpodobné, že se tato skladba brzy zařadí do koncertního repertoáru Larkin Poe. Třeba zazní už tento čtvrtek 26. května, kdy formace vystoupí ve vyprodaném Lucerna Music Baru v Praze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY