Ibiza zavádí přísná omezení týkající se alkoholu. Clubbeři můžou dostat pokutu až 6 000 eur

17.05.2022 17:33 - David Věžník | foto: archiv klubu Pacha

S blížícím se létem se hudbymilovní fanoušci těší na festivaly a koncerty pod širým nebem. Příznivci taneční a elektronické hudby kupříkladu už po desetiletí v čase prázdnin míří ve velkém především na Ibizu. Pokud si ovšem návštěvy klubů a večírků rádi zpestřují alkoholem, může je letos čekat nepříjemné překvapení.

Vláda Baleárských ostrovů totiž už počátkem roku 2020 schválila zákon, který nyní po covidové pauze vstupuje v platnost a který popíjení výrazně omezuje. Všechny kluby a podniky na Ibize a sousední Mallorce mají zakázáno pořádat takzvané happy hours a akce typu 1 + 1. Rezorty a hotely poskytující pobyty all-inclusive mohou ubytovaným hostům nabízet alkoholické drinky v maximálním počtu šest sklenic za den. Obchody s vínem a destiláty budou vždy od 21.30 do 8.00 bez výjimky zavřené.

Turisté, kteří pravidla budou obcházet, budou čelit pokutě ve výši tisíc až šest tisíc eur, majitelé podniků, kteří zákon poruší, můžou dostat peněžitý trest 60 000 až 600 000 eur a zákaz provozování činnosti až na tři roky.

Návštěvníci Baleár jsou sice na jednu stranu vítaným zdrojem příjmů ostrovů, ti neukáznění jsou ovšem dlouhodobým trnem v oku místních obyvatel. Právě ti před časem založili na Ibize organizaci nazvanou Podemos, jež stojí za mnohými z nyní prosazených návrhů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY