Tomáš Polák (Mig 21) ON AIR: Název naší kapely jsem s kamarádem směnil za pivo

17.05.2022 12:06 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Vloni to bylo dvacet let, co na českou hudební scénu vlétla skupina Mig 21, a to vydáním svého debutového alba "Snadné je žít". O tom, že se tato zábavná skupina ale rodila vlastně docela nesnadno, přišel do On Air povyprávět její zakladatel a téměř výhradní autor jejich hudby, kytarista Tomáš Polák. Řeč byla například o tom, že Jiří Macháček původně neměl být zpěvák skupiny, ale především jejím textařem, nebo že jejich největší hit, skladba "Snadné je žít", vlastně nemá refrén.

Proč ve filmu "Skřítek Tomáše" Vorla znějí písně Mig 21, ale bez zpěvu? A jak se na jejich poslední desku "Džus noci" dostali Matěj Ruppert z Monkey Business a Radek Škarohlíd z Hentai Corporation? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY