Vypsaná fixa prahne v songu "Buvol" po naději. V klipu se vrací do devadesátek

12.05.2022 08:12 - Hana Bukáčková | foto: Adam Vopička

Jen pár dní je na trhu desátá fixí řadovka "Kusy radosti", kterou si můžete koupit i v shopu musicserveru. Dalším kusem radosti budiž song "Buvol", ke kterému Vypsaná fixa natočila retro videoklip. Píseň znají fanoušci už z ročního hraní na koncertech.

Autor a frontman kapely ze San Piega Márdi popisuje vznik skladby takto: "Základní kámen této písně byl položen jednoho jarního rána, když jsem jel autem do města a uvízl jsem v zácpě. Stál jsem mezi vystresovanými, zpocenými a zničenými řidiči a kolem nás chodili studenti do školy. Jejich chůze byla bezstarostná, uvolněná a rozjívená. Vznikl tak skvělý protiklad mezi jimi a námi - zoufalci v zácpě. Přišlo mi to velmi vtipné a zároveň jsem si uvědomil, že skoro každý, kdo někdy jde bezstarostně po chodníku, skončí v zácpě a pak se z ní třeba zase dostane. Všichni prahnem po naději, že se to zase rozjede."

To mi trochu v jiném kontextu připomíná i pandemické období a válku na Ukrajině, kdy se všem přenastavily priority a kdy všichni prahneme po naději, která nás žene dále.

Doprovodné video natočil v lehce bláznivém duchu režisér Adam Vopička. V roli učitele se zde mimochodem objeví herec Jiří Ployhar. Děj se odehrává v devadesátých letech. Skupina studentů (která reálně tyto roky nezažila) jede na školní výlet autobusem, což je situace, kdy se může stát úplně cokoliv - třeba to, že za volantem bude sedět Márdi. Klobouk dolů za rekvizity, včetně outfitů a starého karosáckého autobusu, které štáb na natáčení sehnal, dávají tomu dobový punc.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY