Moby vydá většinu svých starších řadovek na vinylu, některé úplně poprvé

02.08.2022 14:37 - Jaromír Koc | foto: archiv Mobyho

Kolem Mobyho začíná být opět živo. Poté, co koncem jara představil remixovou verzi své poslední desky "Reprise", zveřejnil plánované aktivity na další měsíce. A není jich zrovna málo.

Počátkem června totiž americký hudebník oznámil založení vlastního vydavatelství Always Centered At Night, na kterém bude dávat prostor primárně autorům syrové a nemainstreamové taneční muziky. Navazuje tak na undergroundovou tvorbu osmdesátých a devadesátých let a na nezávislé labely, které ho ovlivnily v jeho hudebních začátcích.

První song jeho labelu je již na světě, jmenuje se "Medusa" a sám Moby se na něm i doprovodných remixech podílel jako autor. Singl již má i video, na které se můžete podívat níže. Pro úplnost přidáváme k poslechu i všechny další jeho verze.

Pokud je vám tato informace málo a třeba preferujete Mobyho starší tvorbu, připravte si svoje peněženky. Na četná přání fanoušků totiž vyjdou téměř všechna alba tohoto vegana z období od roku 1991 do roku 2005 na vinylu. Jmenovitě jde o studiovky "Moby", "Early Underground", "Ambient", "Everything Is Wrong", "I Like To Score", "Play", "18" a "Hotel". V několika případech půjde o jejich úplně první vydání na tomto nosiči, v případě "Early Underground" muzikant dokonce vytvořil pro kolekci i nový přebal.

Vcelku zvláštní je také výběr barev, které budou desky mít. Zatímco nahrávky "Hotel", "18", "Play" a "Early Underground" budou mít barvu klasicky černou, zbytek bude například průhledný, modrý nebo růžový. Přesný přehled vinylů a jejich data vydání, rozdělená do třech etap, najdete zde. Je to zároveň i jedno ze dvou míst, kde si je můžete v Evropě objednat. Tím druhým je francouzský obchod Fnac. Dle informací z vydavatelství Warner Music do České republiky tituly bohužel distribuovány nebudou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY