Knihou roku se stal Klusákův československý příběh o Karlu Gottovi

11.04.2022 09:19 - Honza Balušek | foto: Host

O literární ceně Magnesia Litera jsme na musicserveru pravděpodobně ještě nepsali, přece jen jsme hudební web. Nyní ale musíme udělat výjimku, protože Knihou roku se letos stalo dílo Pavla Klusáka "Gott - Československý příběh" nakladatelství Host. Pokud ji ve své knihovničce ještě nemáte, můžete si ji koupit na nově spuštěném shopu musicserveru.

Úspěchu se publikace o mnohonásobném Zlatém a Českém slavíkovi netěší jen u odborníků, ale také u čtenářů. Ostatně i naše recenze knihy překročila více než padesát tisíc přečtení, což svědčí o mimořádném zájmu. Její autor Milan Menčík v článku podotkl: " 'Československý příběh' jednoznačně patří těm čtenářům, kteří touží si o Gottovi vytvořit komplexnější obrázek, poznat nějaké to jeho guilty pleasure. Zároveň ukazuje, jak náš nejslavnější slavík dokázal mít už na sklonku padesátých let perfektně zmáknutou věc, která po šedesáti letech patří k tomu základnímu, co populární umělec potřebuje - účelné PR."

Klusákova kniha o Karlu Gottovi kromě hlavní ceny získala i ocenění za publicistiku. Pokud vás zajímají i další vítězové v jednotlivých kategoriích, zamiřte na web Magnesia Litera.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY