Petr Janda nahrál novou sólovku, bude na ní i duet s dcerou Martou

09.04.2022 11:11 - Honza Balušek | foto: Michal Matyáš

Kariéra Petra Jandy je sice spojena s kapelou Olympic, během let však natočil i nějaké ty sólové songy a celé desky. A další sólovku si připravil pro své osmdesáté narozeniny. Ponese název "Asi se mi nebude chtít", vyjde 22. dubna, a pokud si ji chcete předobjednat, zamiřte na shop.musicserver.cz, kde ji najdete na CD i vinylu.

Petr Janda - Asi se mi nebude chtít
© Supraphon
Co od nahrávky čekat? "Řekl jsem si, že udělám desku napříč žánry. A tak jsem udělal. Na albu najdete pop, rock, folk, klasiku, jazz i písničky. Prostě žánry, kterými jsem do určité míry prošel. Až si to poslechnete, zjistíte, že to i tak drží krásně pohromadě. Budu moc rád, když se vám moje album bude líbit. Pěknej poslech a volume right!" vzkazuje sám hudebník.

A kdo se na chystané studiovce podílel? Zazní na ní piano Petra Vondráčka, v další skladbě uslyšíme housle Pavla Šporcla, nechybějí přátelé jako Jiří Stivín, Emil Viklický, Antonín Gondolán, Jiří George Kozel či Kája Mařík a Dobrý večer quintet. Základní sestavu tvoří o několik generací mladší hudebníci. V první řadě producent a bubeník Lukáš Pavlík (Chinaski), basista Adam Stivín, pianista a textař Ondřej Fencl nebo zpěvák a textař Lukáš Koranda. Tracklist pak zdobí duet s dcerou Martou Jandovou nazvaný "Tomu dala", první ukázkou je ale písnička "Hrací skříňka", kterou si můžete poslechnout pod článkem.

Nová deska Petra Jandy bude obsahovat tyto skladby: Asi se mi nebude chtít, Pohádka, Tomu dala (feat. Marta Jandová), Střepy, U starýho hrocha, Jandův svatební pochod, Slunečník, J. S. Bach, Hrací skříňka, Bílá královna, Já to takhle mám rád, Mladej kmet, Žádnej happy end, Zvláštní film.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY