Still Corners přivezou do MeetFactory podmanivý psychedelický dream pop

09.04.2022 15:32 - Jiří V. Matýsek | foto: Still Corners

Předloňský pražský koncert Still Corners byl velkým zjevením. Dreampopové trio (zpěvačka Tessa a multiinstrumentalista Greg si přizvali bubeníka) tehdy v tropický večer odehrálo vybroušený set psychedelických songů i cajdáků pro stovky uší tísnících se pod pódiem. Od té chvíle se pořadatelé snažili formaci dostat zpět do České republiky. Nakonec se to podařilo a po třech letech se Still Corners vracejí - a doslova na místo činu. Místem konání je opět smíchovská MeetFactory a koncert se uskuteční už 15. dubna. Vstupenky jsou v prodeji přímo na webu klubu.

Still Corners, tedy Greg Hughes a Tessa Murray, se dali dohromady v roce 2007 v Londýně. Debutové EP "Remember Pepper?" vydali v roce 2008, po dvou letech následoval singl "Don't Fall in Love". I díky němu si jich všiml label Sub Pop, který se postaral o vydání jejich debutu "Creatures of an Hour", který si ze strany kritiky vysloužil velmi pozitivní reakce. Po dvou letech následovala deska "Strange Pleasures" a také přechod k labelu Wrecking Light. Jejich zatím posledním, pátým albem je loni v lednu vydané "The Last Exit", které s vysokou pravděpodobností bude tvořit páteř jejich pražského vystoupení.

Jako host vystoupí rovněž zasněný americký kytarista Jason Quever se svým projektem Papercuts. Pod tímto názvem působí od roku 2004 a vydal celkem sedm dlouhorajících desek, poslední "Past Life Regression" počátkem letošního dubna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY