Lucie Bílá s Janem Bendigem nechtějí promarnit ani "Jednu malou chvíli"

05.04.2022 08:06 - Milan Menčík | foto: Supraphon

Světové události posledních let nám jenom připomněly pomíjivost tohoto světa i slova, že "člověk je prach a v prach se obrátí". Tohoto faktu si je dobře vědoma i dvojice zpěváků z opačných pólů našeho hudebního byznysu - zatímco Lucie Bílá je na vrcholu (pomiňme výsledky posledního ročníku Slavíka), Jan Bendig je v podstatě i po zhruba deseti letech v branži stále relativně na začátku kariéry. A nyní se oba potkali v duetu "Jednu malou chvíli". Ten bude mimo jiné i součástí chystaného studiového alba naší pěnice.

Hudbu složil Jan Cidlinský, o vážný a zamyšleníhodný text se postaral člověk, kterého jinak slýcháme zpívat skladby spíš s úsměvem na rtech - Pokáč. Bílé už napsal úspěšný song "Dobrý kafe", takže se zde dá pomalu mluvit o osvědčené spolupráci.

"Lidi, kteří ke mně nějakým způsobem patří, poznám na dálku. Honzu jsem viděla na jevišti v Hudebním divadle Karlín na předávání cen Slavíků, a přestože byl v partě několika jiných zpěváků, byl nepřehlédnutelný. Napadlo mě, že jestli nějakého mladého kolegu představit svým příznivcům, tak on je ten pravý. Talentovaný, čistý a laskavý. Zazpívat si s ním na albu, které právě připravuji, je pro mne radost," říká o nové kooperaci Lucie Bílá.

Ani Jan Bendig neskrývá z duetu nadšení: "Lucku jsem vždy považoval za svůj velký vzor. Proto stále nemohu uvěřit tomu, že vydáváme tuto společnou písničku. Spolupráci si nemohu vynachválit, protože to, jak se o Lucce říká, že je velký profík, jsem měl možnost vyzkoušet na vlastní kůži. Je to nádherný zážitek a pocit mít song s Luckou Bílou."

Právě jeho osoba nevzbuzovala před poslechem skladby příliš velkou důvěru, naštěstí svou tradiční vysokou přeafektovanost tentokrát dokázal udržet v rozumných mezích. V hlavních rolích klipu si vedle dvou hlavních protagonistů zahrála i Bára Munzarová a Milan Šeki. S námětem přišla samotná Bílá, o scénář a režii se postaral Lukáš Rejmon. Dali dohromady silný příběh o faktech, které si spousta lidí pořád nedokáže nebo nechce uvědomit, a když už se tak stane, je zpravidla pozdě.

Příprava alba ale není jedinou věcí, která Lucii Bílou zaměstnává. Chystá se i premiéra obnoveného muzikálu "Láska je láska" a na 12. dubna je naplánován i narozeninový koncert, kde by měl čerstvý duet zaznít naživo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY