"Nekoukejte na svět skrz displej!" - musicserver.cz">

Nik Tendo předává v "No Phone" silné poselství: "Nekoukejte na svět skrz displej!"

31.03.2022 15:06 - Petr Foltys | foto: Milion Plus Entertainment

Když Nik Tendo ohlásil svou "No Phone Show", přislíbil, že na ní bude natáčet videoklip ke stejnojmennému tracku. A tak se i stalo. Výsledek představil 28. března a je silným poselstvím.

Nik Tendo - No Phone
© Milion Plus Entertainment
Rapper se o singlu poprvé zmínil, právě když oznamoval zmíněný koncert, na němž bylo zakázáno používat telefon a natáčet. Podobné výzvy se ale prolínají napříč celým labelem Milion Plus. Například Tendův parťák Yzomandias posílá v "Adikt Freestyle Remix" podobný vzkaz ("Kouř, ganja, telefon nech mimo, když se jdeme bavit").

Dle očekáváni tak Nik v novém singlu "No Phone" předává prakticky identické poselství. Dává dost jasně najevo, že na svých vystoupeních nechce vidět telefony, protože jedině pak na ně fanoušek nezapomene. Podle něj není třeba fotek ani videí nebo koukání na svět "skrz displej". Tento osvěžující přístup k dnešní době Nik navíc doplňuje i o osobní hodnoty a zkušenosti.

Temný, ale energický podkres připravil Decky. Ďábelská atmosféra jde ruku v ruce s celkovým provedením tracku. Spolu s Tendovým hlasem, který občas zpívá a občas rapuje, to dobře šlape.

A skvěle to sedne i s vizuálem, který si pardubický rapper připravil ve spolupráci s českým videomakerem Janem Strachem. Natáčelo se, jak už Nik Tendo avizoval, částečně přímo na "No Phone Show" v pražské kapli Sacre Coeur. Ve snímku se střídají obrázky z akce se záběry na rappera. Je osvěžující vidět rapový koncert bez neustále zvednutých telefonů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY