Rvi se dál, ať nelituješ, burácí komando Navar

26.03.2022 09:23 - Tisková zpráva | foto: Hana Mons Pecinová

Jít klidně přes závit, hlavně se neztratit. S tímto mottem jdou Navar do další singlové bitvy, kterou obstarává nejnovější pecka "Ztracenej syn". Inspirace pro její napsání tkví stejně jako valná část tvůrčí historie kapely v minulosti. Nosné téma skladby je ale nadčasové a každý vyznavač tvrdé hudby se v něm lehko pozná.

"Skladba 'Ztracenej syn' je stará bezmála dvacet let a byla jedním z prvních heavymetalových songů, co jsem kdy napsal. K tématu jejího textu mě tehdy inspiroval 'Kámoš dost fajn' z prvního sólového alba Aleše Brichty... Všichni jsme si v životě prošli obdobím, kdy muzika musela jít stranou a zdálo se, že kytara skončí jednou provždy zaprášená v koutě. Nikdy jsme to ale nevzdali a přese všechna úskalí, která hudební cesta obnáší, jsme pokračovali dál. V tom je síla všech pravých rockerů - nedopadnout jako 'Ztracenej syn'," vysvětluje kapelník Navaru a pachatel jeho probuzení George Rain.

Původní kapelu kromě George (kytara, zpěv) tvořili kytarista Ondřej Pecina (ex-Sebastien), baskytarista Honza "Bart" Bartoš (TÖRR, Alkehol) a bubeník Radek Rain (ex-Sebastien). Comeback po dvaceti letech stvrzuje nová deska "Návrat havranů", která obsahuje dobové songy, jež byly znovu nahrané současným zvukovým standardem, který ladil do správného heavymetalového zákrutu legendární kytarista a producent Roland Grapow (Helloween). Album vyjde symbolicky 20. června 2022 u labelu Smile Music.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY