Rapper Karlo byl zadržen za převážení drog

25.03.2022 11:37 - Petr Foltys | foto: Milion Plus Entertainment

Vypadá to, že někteří rappeři opravdu své texty prožívají. Juraje Čabu, slovenského rappera známého spíše pod přezdívkou Karlo, který je jednou z tváří českého rapového labelu Milion Plus, ve čtvrtek zadržela bratislavská policie za převážení psychotropních látek.

Karlo, též známý pod pseudonymem Gumbgu, se ve svých písních vydávaných pod hlavičkou jednoho z nejpopulárnějších českých labelů nikdy netajil užíváním velkého množství psychotropních látek. Například ve svém tracku "Sinatra" z alba "666" rapuje: "Sellil som to ako magor, chlapci stáli v radoch, čakali, kým to vytiahnem ako nádor."

Proto by nemělo být zase tak velkým překvapením, že byl zadržen při cestě vlakem právě v souvislosti s drogami. "Služební pes příslušníků Celního úřadu během kontroly ve vlaku označil konkrétní zavazadla a z uvedeného důvodu byla ve smyslu zákona provedena kontrola zavazadel," stojí ve zprávě policie, která dále uvádí, že byl zadržen jeden český občan a jistý 32letý Juraj Č. z Lučence. Převážel více než 1,5 kilogramu konopí a téměř 153 gramů kokainu, to celé v hodnotě téměř 20 tisíc eur.

O události informoval jako první Refresher. Dle informací webu byl jistý Juraj Č. opravdu rapperem Karlem. Ostatně i sama policie to naznačila, když svůj příspěvek na facebooku nadepsala hláškou obsahující název jedné z umělcových skladeb "Nikdy nevieš". V případě prokázání viny hrozí lučenskému rodákovi deset až patnáct let odnětí svobody.

V reakci na rapperovo zadržení vydal Yzomandias na svém instagramu fotku, na níž je on a jeho kolega Nik Tendo. Na podlaze před nimi je z bankovek vyskládaný nápis "FREE KARLO". V návaznosti na příspěvek začali Karlovi fanoušci psát "#FREEKARLO" do komentářů jak na instagramu, tak pod videoklipy na YouTube. K výzvě se přidal mimo jiné i bývalý člen Milion Plus Konex nebo ostravský rapper Hard Rico.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY