Po dvou odkladech dorazí a-ha 1. května na svůj první český koncert

23.03.2022 14:16 - Tisková zpráva | foto: A-ha

Legendární norská popová skupina a-ha míří na jaře do Prahy v rámci svého evropské turné, které musela kvůli pandemii dvakrát odložit. V pražské O2 areně nakonec zahraje v neděli 1. května. S sebou přiveze program zasvěcený pětatřicátému výročí od vydání jejich nejslavnějšího alba "Hunting High and Low", ze kterého pochází i celosvětový megahit "Take On Me". Na pódiu budou stát všichni tři původní členové formace - Morten Harket, Magne Furu-holmen a Paul Waaktaar-Savoy. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti i na nový termín a prodej pokračuje v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Koncert pořádá BrainZone International.

Koncert skupina odstartuje přehráním všech deseti skladeb z debutového alba "Hunting High and Low" z roku 1985 v pořadí, v jakém byly původně nahrány, včetně "Take On Me" nebo "The Sun Always Shines On T.V.". Po krátké přestávce se fanoušci dočkají mixu největších hitů a jejich aktuálního hudebního materiálu.

"Na 'Hunting High and Low' není žádná píseň, na kterou bychom se během živého hraní netěšili. Díky playlistu, který kopíruje pořadí alba, se z koncertu stane úplně jiný typ show než cokoli, co jsme předtím udělali," říká kytarista kapely Paul Waaktaar-Savoy.

A-ha vznikli v norském Oslu v roce 1982. Za tu dobu natočili deset alb a prodali přes čtyřicet milionů desek. Za svoji kariéru skupina ohlásila dvakrát pauzu. Poprvé v roce 1994, po čtyřech letech se ale vrátila a fungovala až do roku 2010. V roce 2015 se vrátila podruhé. Její dosud poslední album "Cast in Steel" vyšlo v roce 2015.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY