Soft Cell v klipu "Purple Zone" usedají k partii domina s Pet Shop Boys

23.03.2022 17:22 - Dan Hájek | foto: Soft Cell

Po comebacku v roce 2000 o sobě Soft Cell dají letos vědět novým albem, jež ponese název "*Happiness Not Included" a jež naváže na téměř dvacet let staré "Cruelty Without Beauty". Novým singlem z desky je "Purple Zone", na němž spojili síly s Pet Shop Boys. Ti mimochodem vytvořili pro tento účel hned čtyři verze, které budou fyzicky k mání na chystaném dvanáctipalcovém vinylu.

Prozaický videoklip k písni režíroval Yassa Khan a vytvořil jakési melancholické ohlédnutí. Marc Almond ve snímku nahlíží na svět ze zmrzlinové dodávky, jež je typicky britským poznávacím prvkem (na obal jednoho ze singlů tento motiv použili i The KLF). Kromě několika postav se obě dvojice potkávají a hrají domino v hospodě The Black Prince v londýnském Kenningtonu - možná tam Neil Tennant pivo čepuje mnohem častěji.

Song je v úpravě Pet Shop Boys hnán typickým diskotékovým rytmem s reminiscencí osmdesátek a mnohým může evokovat jejich hitovku "New York City Boy". Pravdou však je, že z tohoto spojení se dalo vytěžit mnohem více.

Kolekce "*Happiness Not Included" do obchodů doputuje v pátek 6. května a Soft Cell na ni zařadili tento tucet tracků: Happy Happy Happy, Polaroid, Bruises On My Illusions, Purple Zone, Heart Like Chernobyl, Light Sleepers, *Happiness Not Included, Nostalgia Machine, Nighthawks, I'm Not A Friend Of God, Tranquiliser, New Eden. "Natočeno na dálku během světové pandemie. Sci-fi příběhy pro 21. století," dodává Dave Ball, druhá polovička této synthpopové legendy.

Předprodej již běží třeba na tomto místě, kde můžete zakoupit i zmíněný singl "Purple Zone" na vinylu nebo CD singlu, který navíc přinese coververzi punkových X-Ray Spex "The Day The World Turned Day-Glo". Na jeho vydání si však kvůli přetrvávajícím problémům s výrobními kapacitami počkáte do listopadu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY