R3hab a Lukas Graham dobyli český rádiový žebříček, nejúspěšnější albovou novinku obstaral Sabaton

17.03.2022 17:25 - Josef Martínek | foto: Your EDM

R3hab a Lukas Graham se mohou s pozitivně laděnou písní "Most People" těšit z prvního vítězství v českém éteru. Albový žebříček podruhé opanuje Yzomandias zásluhou mixtapeu "J.EDEN E-GEN", v patách mu je hned se třemi svými počiny Viktor Sheen. Nejžádanější novinku zajistili švédští metalisté Sabaton.
R3hab feat. Lukas Graham - Most People
© Universal Music
RÁDIA - Když se minulý týden na první místo rádiového žebříčku premiérově prosadili Elton John a Dua Lipa s "Cold Heart", bylo to po dlouhodobém kralování Adele a Eda Sheerana vítané oživení pořadí. Nyní jsme se dočkali další změny ve vedení - na pomyslný trůn usedli nizozemský DJ R3hab a dánská formace Lukas Graham se společným songem "Most People", který má prý v těžkých časech šířit optimismus. Do čela se posouvá z minulé sedmé příčky.

Znovu si polepšil Lil Nas X - extravagantní americký rapper vylepšuje s ryze popovou hitovkou "Thats What I Want" svoje maximum na číslo dvě. A zpět na bednu se vrací zmíněná Adele, která s "Easy On Me" ve svém dvacátém kole bere bronzovou příčku.

Za pozornost stojí také pětka, kam postoupila Miley Cyrus s baladou "Angels Like You", která se v žebříčku vyskytuje již třiačtyřicet týdnů, přičemž loni v létě to dotáhla na vrchol. Je vidět, že když už si naši dramaturgové nějakou píseň oblíbí, jsou jí věrni opravdu dlouhou dobu. To samé platí o singlu "Bra3" od skupiny O5 & Radeček, který pobývá v top stovce dokonce padesát čtyři kol, tedy déle než rok - a aktuálně stoupá z desítky na osmičku.

V úvodu vzpomínaní Elton John a Dua Lipa klesli z prvního na šesté místo. Naopak vzestupu se dočkal loni zesnulý Miro Žbirka se svým synem Davidem, písnička "Nejsi sám" se na lichotivou devítku probojovala už ve svém třetím kole. Znamená to zlepšení o devatenáct pozic.

Nejúspěšnější novinkou se může pochlubit kapela Jelen. Ještě před pár týdny bodovala na medailových stupních s hitem "Ještě jednu noc" a nyní vstupuje do pořadí s dalším kouskem "Něco kolem", který začíná jako třicátý čtvrtý nejhranější. O další závan čerstvé hudby se postarali Machine Gun Kelly a Willow s "emo girl" (60.), Seeb a Nina Nesbitt zásluhou "Sweet Dreams & Dynamite" (74.) a Robin Schulz s Dennisem Lloydem díky "Young Right Now" (82.).

Top 10 ČR - rádia:
  1. R3hab feat. Lukas Graham - Most People
  2. Lil Nas X - Thats What I Want
  3. Adele - Easy On Me
  4. Ed Sheeran - Bad Habits
  5. Miley Cyrus - Angels Like You
  6. Elton John feat. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)
  7. Justin Bieber - Ghost
  8. O5 & Radeček - Bra3
  9. Miro Žbirka feat. David Žbirka - Nejsi sám
  10. The Kid Laroi feat. Justin Bieber - Stay


Yzomandias - J. EDEN E-GEN
© Milion Plus Entertainment
ALBA - Nedalo se očekávat, že by Yzomandias po minulém nabytí prvenství ihned tuto pozici vyklidil. Jeho rozsáhlý mixtape "J.EDEN E-GEN" zahrnuje hned třicet osm songů a pochopitelně také hosty, mezi nimiž nechybějí Nik Tendo, Koky, Hasan, Jickson nebo Separ. Fanoušci budou jistě vědět, že o mix se postaral oblíbený DJ a producent Jakub Strach alias NobodyListen.

Druhé až čtvrté místo má nadále v držení nejposlouchanější domácí interpret posledních let, Viktor Sheen. Jeho alba se znovu seřadila v tomto pořadí: "Příběhy a sny", "Černobílej svět" a "Barvy".

Jedinou zástupkyní popu je na pětce Olivia Rodrigo s veleúspěšnou prvotinou "Sour", která se v pořadí vyskytuje již jednačtyřicet týdnů. Do popového světa bychom však mohli přidat ještě rappera na devátém místě - Lil Nas X má na debutu "Montero" k tomuto žánru přece jen blíž než k tomu, ze kterého vzešel.

Svého koně má v top ten i tvrdá hudba. V Česku mimořádně oblíbená švédská heavymetalová kapela Sabaton přichystala svou již desátou studiovku, jež svým názvem "The War To End All Wars" i obsahem navazuje na předešlý titul "The Great War" z roku 2019. Fanoušci ocenili partu v čele s Joakimem Brodénem, jehož matkou je Češka, solidním šestým místem.

Druhou a zároveň poslední novinku najdeme na dvanáctém řádku a potěší příznivce české country, respektive pamětníky rané tvorby Greenhorns, ve své době vystupujících pod názvem Zelenáči. Komplet "Greenhorns '71 & bonusy" zahrnuje šestadvacet dnes již klasických skladeb, mezi nimiž jmenujme "Blízko Little Big Hornu", "Když náš táta hrál", "Vlak půlnoční" nebo "Odjíždím v dál".

Top 10 - alba:
  1. Yzomandias - J.EDEN E-GEN
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. Viktor Sheen - Barvy
  5. Olivia Rodrigo - Sour
  6. N Sabaton - The War To End All Wars
  7. Smack - Chimera Pt. 3: Snake
  8. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  9. Lil Nas X - Montero
  10. Nik Tendo - Restart & Lunazar

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 10. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY