Na stále vedoucího Eda Sheerana v rádiích dotírají Elton John a Dua Lipa

03.03.2022 20:00 - Josef Martínek | foto: Universal Music

Vítězové českých hitparád zůstali opět stejní. Ed Sheeran přidává s "Bad Habits" v rádiích triumf s pořadovým číslem patnáct, na paty mu z dvojky nově šlapou Elton John a Dua Lipa s remixem "Cold Heart" od PNAU. Viktor Sheen vévodí s nahrávkou "Příběhy a sny" albovému přehledu potřinácté za sebou.
Ed Sheeran - Bad Habits
© Asylum UK
RÁDIA - Poprvé vystoupala písnička "Bad Habits" na vrchol české hitparády už loni v létě. Na podzim a na přelomu roku její nadvládu sice na nějaký čas přerušila Adele s "Easy On Me", aktuálně třetí nejhranější skladbou, nyní už ale Ed Sheeran znovu dominuje. Z prvenství se může radovat počtvrté v řadě, celkově popatnácté.

Jednou z těch mladších položek top desítky je song "Cold Heart", pod kterým jsou podepsaní Elton John, Dua Lipa a také Australané PNAU, kteří výsledek zremixovali. Singl z Eltonova loňského alba "The Lockdown Sessions" totiž vznikl na půdorysu hned čtyř starších zpěvákových kousků. Přídavné jméno mladší berte v případě našich rádií s rezervou - skladba vyšla už loni v srpnu a stihla uspět v Británii (první místo) i Spojených státech (sedmá příčka). U nás nyní stoupá z osmičky na stříbrný stupínek.

Nového maxima dosáhl i Lil Nas X - s "Thats What I Want" poskočil z desítky na čtyřku. Z páté příčky se nikam nepohnuli OneRepublic a jejich "Sunshine". Poměrně rychle se do top ten propracovali sedmí Alesso a Katy Perry, kteří zásluhou "When I'm Gone" pobývají v žebříčku teprve šest kol. Do elitní společnosti nově vstoupili také devátí R3hab a Lukas Graham díky "Most People" a desátý Nico Santos s "Would I Lie To You".

Před týdnem se v první stovce neobjevila ani jediná novinka, tentokrát je to přece jen lepší. Nejvýše odstartovali italští producenti Gabry Ponte a Prezioso s rakouským kolegou Lum!xem - jejich spolupráce "Thunder" zamířila na osmadvacátou řádku. Z českých novinek to nejvýše dotáhla ta od Mirai - singl "Vedle tebe usínám" začíná své tažení éterem na čtyřicáté pozici.

Song "Nejsi sám" nahrál před svým nečekaným skonem Miro Žbirka se synem Davidem a v prvním týdnu si s ním oba muzikanti vysloužili čtyřicáté čtvrté místo. Jako osmapadesátá vstupuje do hitparády Tove Lo se skladbou "How Long", který doprovází aktuální řadu populárního seriálu "Euforie". O zbývající čerstvé kusy se postarali sedmdesátí rockeři Walk The Moon s "Win Anyway" a mladá česká zpěvačka Nykki, jejíž "Me Over You" najdeme na osmdesáté šesté příčce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Bad Habits
  2. Elton John feat. Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)
  3. Adele - Easy On Me
  4. Lil Nas X - Thats What I Want
  5. OneRepublic - Sunshine
  6. Miley Cyrus - Angels Like You
  7. Alesso feat. Katy Perry - When I'm Gone
  8. Jelen - Ještě jednu noc
  9. R3hab feat. Lukas Graham - Most People
  10. Nico Santos - Would I Lie To You


Viktor Sheen - Příběhy a sny
© Warner Music
ALBA - Viktor Sheen zopakoval minulý hattrick - jeho alba "Příběhy a sny", "Černobílej svět" a "Barvy" se znovu seřadila na prvním, druhém a třetím místě. To aktuální, vydané koncem minulého roku, vítězí potřinácté v řadě, a nadále tak platí, že během svého pobytu v žebříčku ještě nepoznalo přemožitele.

Nic se nezměnilo ani na čtvrté pozici, kde zůstal Smack s titulem "Chimera Pt. 3: Snake". Zato na pětce si můžeme všimnout vzrůstajícího zájmu o aktuální řadovku Mirai "Maneki Neko". Ještě před dvěma týdny jí patřila dvacáté pozice, minule už poskočila na číslo osm a nyní dokonce pronikla mezi pětici nejžádanějších desek.

Šestka patří Olivii Rodrigo se stále vyhledávaným debutem "Sour" a pak už v top ten najdeme jen samé zástupce rapu. Hned dvakrát boduje Nik Tendo, sedmý se "Jsem v pohodě, sem v prdeli." a osmý zásluhou kompletu "Restart & Lunazar". Na devítce následuje Lil Nas X a jeho "Montero", desítku si zapsal Ektor coby "Original".

Po jakékoli novince byste tentokrát ve stomístném přehledu pátrali marně.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Viktor Sheen - Barvy
  4. Smack - Chimera Pt. 3: Snake
  5. Mirai - Maneki Neko
  6. Olivia Rodrigo - Sour
  7. Nik Tendo - Jsem v pohodě, sem v prdeli.
  8. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  9. Lil Nas X - Montero
  10. Ektor - Original

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY