Insania vyrazila s novou deskou a klipem "Vytěsňuju" na turné

28.02.2022 19:02 - Tisková zpráva | foto: Smile Music

Crossoverová stálice Insania vyprovodila do světa své další studiové dítě s provokativním jménem "Grrrotesky". Jeho příběh o dvanácti sarkastických humoreskách otevírá nový, v pořadí druhý singl "Vytěsňuju". Skladba toliko zábavná, ale také poučná, jak se v dnešním dezorganizovaném galymatyáši jménem svět nezbláznit.

Manuál pro čistou mysl je vlastně geniálně prostý. "Otravujou tě blbý kecy celého panoptika magorů? Dezinformace, lacinej cirkus v médiích, nebo jedovatý sliny z Hradu? Vytěsni je! Kouzelný slůvko totiž není DÍKY, ale TRHNI SI!" Tak zní rada kapely ústy jejího kapelníka Polyho, který kromě vydání nové řadovky oslaví letos s kapelou pětatřicet let existence souboru. Jeho podoba i výraz se během let nejednou měnily, a tak pojítkem zůstává především originalita a záliba v (sebe)ironii.

"Videoklip pro aktuální singl 'Vytěsňuju' se natáčel v muzeu Franz Kafka Spital v Brně, v interiérech evokující blázinec z 20. let 19. století, a jeho autorem je Radek Mauer aka DNT2," přidal detaily k audiovizuálnímu zpracování nové skladby Poly, který v textu písně trefně antagonisticky shrnul nonsensy dnešní potrefené doby.

Insania na Sparkshopu

Pokud patříte mezi fanoušky této brněnské partičky a chtěli byste mít "GRRRotesky" doma, na Sparkshopu si můžete tuto nahrávku koupit ve formě CD či LP. K dostání jsou zde také trička skupiny s různými motivy. A všechny tyhle věci tam pořídíte i v cenově výhodných kombech.

Skupina novou nahrávku, která si již stihla stát Albem týdne na našem webu, pokřtila už v sobotu 26. února v Brně a následně vyrazí na další koncerty:

4.3 Liberec, Bunkr
5.3. Praha, Rock Cafe
12.3. Velké Meziříčí, Rock Depo
25.3. Znojmo, GoGo
26.3. Hodonín, Nautilus
1.4. Rožnov p. Rad., Vrátnice
2.4. Tábor, mcJORDÁN
8.4. Plzeň, Papírna
9.4. České Budějovice, MC Fabrika
14.4. Svitavy, Tyjátr
15.4. Nový Jičín, MC Drago
16.4. Ostrava, Barrák



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY