A bude hůř... podruhé aneb punkový večírek ve Vagonu

03.06.2003 12:11 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

A bude hůř...
© facebook interpreta
Pražská parta A bude hůř... o sobě říká, že hraje underpunk. Ale škatulky v tomto případě nejsou důležité, podstatnější je, že tahle kapela se rozhodně nebere příliš vážně a její hospodský punk nemá o početné příznivce nouzi. Po předloňském albu "Basket" na téma románu Jana Pelce "Basket Flora", se tento týden hlásí s jeho nástupcem. Ten se podobně jako debut objevuje na značce Zelený tulipán, která patří knižnímu vydavatelství Maťa a která je zároveň i agenturou, zajišťující skupině management.

Druhá deska nese název "Vovar mezi uschima", který napovídá, že nějaké intelektualismy či tepání do závažných témat by bylo naivní očekávat. Kapela sem nasázela sedmnáct melodických, úderných a jednoduchých písniček a až na několik výjimek v podobě osvědčených starších hitů jako např. "Letadlo" tu převažuje novinkový repertoár z poslední doby. Významnou aktuální změnou je dočasná, zhruba půlroční absence zpěváka Hováda, který pobývá v zahraničí. Kapela se rozhodla nepauzírovat, a tak za mikrofonem bude dočasně k vidění se zpěvákem Pípou, kterého zapůčili spřátelení Hovado Boys. V Praze se v sestavě s ním poprvé představí právě na samotném křtu.

Ve středu 4. června od 21:00 tak vystoupí skupina v pražském klubu Vagon a slavnostně tu uvede svou albovou novinku. Jako hosté si přijdou zahrát hradecká punková legenda Nátěrová hmota a pražská kapela Městská hromadná otrava. Kmotry desky budou přítel ABH a spisovatel Jan Pelc a saxofonista Plastic People Vratislav Brabenec.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY