EXIT Festival zařazuje do programu 30 jmen všech žánrů. Line-up doplní Calvin Harris, James Arthur, Sepultura nebo Honey Dijon

21.02.2022 09:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jeden z největších multižánrových festivalů v Evropě, srbský EXIT Festival, přichází po úspěšném minulém ročníku s velkou porcí nových jmen pro ročník letošní. K již dříve oznámeným koncertům Nicka Cavea & The Bad Seeds a Borise Brejchy přidávají pořadatelé plejádu největších hvězd, jako jsou Calvin Harris, James Arthur, Honey Dijon, Maceo Plex, Jax Jones nebo Sepultura a mnoho dalších. EXIT dává prostor i nastupujícím kapelám v čele s Molchat Doma, She Past Away nebo Blind Channel.

V čele příštího EXIT festivalu bude po boku Nicka Cavea jeden z nejúspěšnějších DJů a producentů hudební historie Calvin Harris. Harris má za sebou spolupráci s předními popovými hvězdami jako Frank Ocean, Pharell Williams, Rihanna nebo The Weeknd a jeho hudba mu vynesla řadu nominací a cen včetně dvou cen MTV a Grammy.

Exit 2022
© EXIT festival
Na hlavním pódiu Harrise doplní hvězda hitparád Jax Jones spolu s ceněným zpěvákem a skladatelem Jamesem Arthurem. Příznivci tvrdších žánrů se mohou těšit na Sepulturu nebo na grindcorové legendy Napalm Death. Mezi headlinery uznávané elektronické Dance Areny pak bude enigmatická newyorská DJka a producentka Honey Dijon, americký producent s čínskými kořeny ZHU nebo Maceo Plex.

EXIT přidává do svého programu přes 30 jmen a za pozornost stojí i další pódia, na kterých se představí například dark-wave duo She Past Away, eklektická ruská hiphopová formace Moscow Death Brigade nebo bývalý člen punkových Ramones Marky Ramone a řada dalších.

Dušan Kovačević, zakladatel a současný ředitel EXIT festivalu, k letošnímu programu dodává: "Skutečnost, že se nám po pandemii podařilo uspořádat první velký festival na světě, nám dodává velké sebevědomí a optimismus do roku 2022. Loňský ročník pro nás byl obrovskou vzpruhou z hlediska návštěvníků i médií, proto chceme nadále zvedat úroveň line-upu a nabídnout publiku z celého světa jeden z našich nejsilnějších a nejrozmanitějších dramaturgických výběrů vůbec."

EXIT Festival se bude odehrávat mezi 7. a 10. červencem v hradbách středověké Petrovaradínské pevnosti v srbském druhém největším městě Novim Sadu. Ten je pro letošní rok navíc vyhlášen Evropským hlavním městem kultury, a festivalem tak bude celé město žít ještě víc než obvykle.

Vstupenky a další informace najdete na exitfest.org/cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY