Spojené státy budou mít svou vlastní Eurovizi

15.02.2022 10:39 - Honza Balušek | foto: NBC

Soutěž Eurovision Song Contest, v Česku familiárně nazývaná Eurovize, je tu s námi už několik dekád a její pověst nikdy nebyla zrovna skvělá. Byla označována za povrchní přehlídku podivných existencí a mnohdy zcela právem. V posledních letech ale získává renomé i mezi normálními hudebníky a po loňském vítězství italských Måneskin se zdá, že se jí chtějí zúčastnit i velká jména. A nyní se můžeme těšit i na americkou verzi tohoto klání.

Ta ponese název American Song Contest a odstartuje na televizi NBC 21. března. Zatímco ESC probíhá během tří večerů a za týden je hotovo, show ASC bude rozprostřena do osmi týdnů a skončí 9. května, jen den před startem své evropské matky. A kdo že bude soupeřit? Do boje nastoupí celkem šestapadesát sólových umělců, dvojic či kapel, tak aby bylo zastoupeno všech padesát amerických států, pět nezačleněných teritorií i hlavní město USA Washington.

Jednotliví účastníci, kteří budou soutěžit o nejlepší originální skladbu, budou teprve představeni, již nyní však byly oznámeny moderátorské hvězdy. Budou jimi zpěvačka Kelly Clarkson a rapper Snoop Dogg.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY