Adele na Brit Awards zazpívala svou vínem a bolestí nasáklou zpověď "I Drink Wine"

10.02.2022 14:52 - Josef Martínek | foto: Brit Awards

Nelze považovat za překvapení, že Adele své loňské album "30" singlově prezentuje těmi rádiově nejvstřícnějšími kousky - nostalgickou baladou "Easy On Me" a ryze popovou "Oh My God ". Skutečné skvosty zatím zůstávají širší veřejnosti skryty.

Na předávání Brit Awards, které podle očekávání zcela opanovala, však jeden z těchto skvostů vytáhla. Písnička "I Drink Wine" je podle jejích slov poctou tvorbě Eltona Johna a jeho dvorního textaře Bernieho Taupina. Má sice až hymnický refrén, který by ji k dobývání éterů předurčoval, zároveň však zpěvaččin projev překvapuje nezvyklou mírou hořkosti a frustrace.

V tomto duchu zazpívala také na zmíněném ceremoniálu. Ležérně usazená na pianu spustila svou srdceryvnou výpověď o popíjení vína a ztrátě radosti ze života a každodenních maličkostí. Přestože období rozvodu, během kterého song vznikl, už má britská diva za sebou, na pódiu ho dokázala znovu naprosto přesvědčivě prožít. Přičteme-li k tomu její naléhavý pěvecký výkon, navíc podpořený skvělými vokalistkami, dostáváme pamětihodné vystoupení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY