Dolly Parton se po kritice Damona Albarna postavila za kolegyni - musicserver.cz">

"Taylor Swift je skvělá autorka." Dolly Parton se po kritice Damona Albarna postavila za kolegyni

30.01.2022 08:41 - Josef Martínek | foto: 97.9 WRMF

Kauza (nebo spíše pseudokauza?) Damona Albarna a Taylor Swift v posledních dnech plnila stránky a servery nejen hudebních médií. Poté, co se hlas britpopových Blur v rozhovoru pro Los Angeles Times vyjádřil, že "Taylor Swift si nepíše své vlastní songy", ohradila se proti němu v podrážděném tweetu nejprve sama zpěvačka. Nyní se jí zastala i countryová ikona Dolly Parton.

Autorka hitů "Jolene" nebo "I Will Always Love You", celosvětově proslaveného díky Whitney Houston, se na toto téma rozpovídala pro Hollywood Life. "Nezáleží mi na tom, co říkají ostatní o mých písních. Ale Taylor je skvělá skladatelka - ať už tvoří sama, nebo ve spolupráci s někým," nechala se slyšet šestasedmdesátiletá hudebnice.

Podle ní není společné skládání rozhodně nikterak snazší. "Když píšete společně, pracujete stejně tvrdě. Někdy dokonce se spoluautorem ještě tvrději, protože si chcete být jisti, že svou část zvládnete," uvedla s dodatkem, že se jí někdy v noci špatně spí, když vidí, jak zle lidé s umělci zacházejí.

Ostrou reakci Swift, ve které na Albarnovu adresu jízlivě podotkla, že si napsala VŠECHNY svoje songy a také zmíněný tweet, považuje Dolly za adekvátní. "Myslím, že to udělala skvěle. A to je jedna z věcí, které na ní obdivuji - to, že se nikdy neprodala. Nikdy neměla pocit, že by musela prodat svoje tělo. Vždy měla dobrý vkus v tom, jak prezentovat sebe a svoje písně."

Ocenila také originalitu a obchodní talent své mladší kolegyně. "Je velmi kreativní a velmi, velmi, velmi chytrá v marketingu svého života. Ví, kdo je a co chce. Já to mám stejně. A když budu o něčem přesvědčena, že to pro mě není správné, budu proti tomu bojovat," uzavřela umělkyně, která svého času například odmítla prodat práva na zmíněný hit "I Will Always Love You" samotnému Králi rock 'n' rollu Elvisi Presleymu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY