Jan Bendig ON AIR: V Liverpoolu jsem zpíval i v klubu, kde začínali The Beatles

29.01.2022 10:46 - Spolupracovník redakce | foto: On Air

Jan Bendig se zpěvem začínal v chlapeckém sboru Boni Pueri, část dospívání pak prožil s rodiči v Liverpoolu, kde muziku provozoval i s kapelou Gypsy Brothers, kterou založil jeho otec. V té době se v Anglii zúčastnil i pěvecké talentové soutěže Academy Idol, kterou v roce 2008 dokonce vyhrál. Po návratu do Česka se přihlásil do Československé SuperStar, v níž postoupil až do finále. Také nastoupil studium popového zpěvu na konzervatoři a začal vystupovat coby host koncertního programu Hany Zagorové. Do současnosti vydal dvě sólová alba, "Příběh" (2016) a "Roma Boy" (2018), v nedávné době na sebe upozornil i spoluprací s Kapitánem Demo a Zdeňkem Godlou v písničce a klipu "Čardáš".

Jak vzpomíná na svoje hudební začátky v Anglii a proč na ně chodilo především místní publikum a ne romská komunita? Jak vznikl úspěšný komediální YouTube kanál Romflix, jehož je součástí? A jaký má podle něj česká společnost vztah k romské hudbě? Podívejte se na celý rozhovor.

ON AIR je talk show hudebního publicisty Pavla Kučery s hudebníky a lidmi z hudební branže. Nový díl je uveřejněn každý týden na YouTube kanálu kytary.cz. Facebookovou stránku pořadu najdete zde, přehled starších dílů tady. Starší díly On Air si můžete poslechnout i ve formě podcastů na Spotify nebo Apple Podcasts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY