Nové desky 4/2022 - od MØ přes Jethro Tull po Sebastiána Yatru

02.02.2022 08:00 - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: MØ

Muzikanti pro nás připravili další velmi pestrý týden. Dočkáme se electropopové MØ, indierockových Eels, vytouženého návratu Jethro Tull, instrumentálního hard rocku Stevea Vaie, Jónsiho filmové hudby, latino popu Sebastiána Yatry, americany Anaïs Mitchell, j-popu Hikary Utady a představíme Jamieho Webstera.
V pátek 28. ledna vyšly tyto nové tituly:

- Motordrome
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electropop / indie pop

MØ - Motordrome
Dánská muzikantka vystupující pod libozvučným pseudonymem vydává svá alba zatím ve čtyřletých cyklech. A tak je tu po debutu "No Mythologies to Follow" z roku 2014 a jeho následovníkovi "Forever Neverland" z roku 2018 kolekce s pořadovým číslem tři. Dostala název "Motordrome" a sama autorka ji popisuje jako dílo, které reprezentuje obrovské změny v jejím životě. "Je jak o radosti, tak o smutku, které prožíváte ve chvílích, kdy se rozhodnete svůj život změnit," říká. Na desetiskladbovou nahrávku upozornila MØ už loni v květnu singlem "Live to Survive", v červenci následoval kousek "Kindness". Když v listopadu oznámila termín vydání, přihodila ještě další dvě ochutnávky - "Brad Pitt" a "Goosebumps" - a páteční emisi doprovodila do světa píseň "New Moon". Na klipy k nim se podívejte na jejím YouTube kanále.


Jethro Tull - The Zealot Gene
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Jethro Tull - The Zealot Gene
"The Zealot Gene" je první studiové album od Jethro Tull za více než dvě desetiletí. Kolekce se začala formovat již v roce 2017 a v mnoha ohledech se snaží vzepřít konvencím v době, kdy koncertování a natáčení čelí takovým nejistotám jako nikdy. Leader, zpěvák, flétnista a hlavní mozek kapely Ian Anderson tak reaguje na fakt, že kvůli koronavirovou musel se skupinou náhle ukončit turné a všechny plány na vydání novinky stále oddalovat. Hudebně se výsledek opírá o osvědčené vzorce kytara - has - flétna, k textům pak samotný autor říká toto: "Ačkoli mám opravdovou zálibu v pompéznosti a pohádkovém vyprávění Svaté knihy, stále cítím potřebu zpochybňovat a vyvozovat z textu někdy nesvaté paralely. Dobří, špatní a vyloženě oškliví zvedají hlavu, ale jsou prošpikováni prvky lásky, respektu a něhy." Desce předcházely singly "Shoshana Sleeping" a "Sad City Sisters". Klipy k nim si společně s dalším skladbami můžete vychutnat na YouTube profilu Jethro Tull.


Sebastián Yatra - Dharma
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: latino pop / reggaeton

Sebastián Yatra - Dharma
Stejně jako řada jeho kolegů i kolumbijský zpěvák Sebastián Yatra se stále výrazněji prosazuje také na mezinárodní scéně, o čemž vypovídá například i to, že nazpíval titulní song "Two Oruguitas" k animáku "Encanto". Nicméně nyní přichází se svojí vlastní, v pořadí třetí řadovkou "Dharma", s níž navazuje na tři roky staré album "Fantasía". Mezi sedmnácti písněmi nechybí ani jeho první bilingvální hit "Runaway", v němž se k němu připojili Daddy Yankee, Natti Natasha a Jonas Brothers. Ti rozhodně nebyli jedinými hosty kolekce - doplnili je Rosario, Jorge Celedón, Elena Rose, Justin Quiles, L-Gante, Lenny Tavárez, Mariah, Aitana, Álvaro Diaz, Rauw Alejandro, Manuel Turizo, Guaynaa a Myke Towers. Pokud máte rádi latino pop, návštěva Sebastiánova YouTube profilu by pro vás měla být povinností.


Anaïs Mitchell - Anaïs Mitchell
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / americana

Anaïs Mitchell - Anaïs Mitchell
Pokud by vás zajímalo, co dělali Thomas Bartlett aka Doveman, multiinstrumentalista Josh Kaufman, Aaron Dessner a bubeník JT Bates, když zrovna netočili s Taylor Swift, pak si musíte poslechnout eponymní album americké písničkářky Anaïs Mitchell, která se sólově vrací po dlouhých deseti letech. Nicméně před dvěma roky se připomněla i coby členka cenou Grammy ověnčeného tria Bonny Light Horseman, jehož dalším členem je právě Kaufman. Není tedy divu, že produkce deseti skladeb se ujal on a s vybranými aranžemi mu navíc vypomohl ještě Nico Muhly. Výsledkem je album na pomezí indie, folku a americany, které autorka sdílí na svém bandcampu.


Our Lady Peace - Spiritual Machines Ii
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Our Lady Peace - Spiritual Machines Ii
"Spiritual Machines II" je desátá řadovka kanadské alternativní rockové kapely Our Lady Peace. Římská číslice v názvu prozrazuje, že se jedná o pokračování artrockového koncepčního alba z roku 2000. Kolekce, již produkoval Dave Sitek, tematicky navazuje na svého předchůdce a opírá se o knihu Raye Kurzweila z roku 1999 "The Age of Spiritual Machines", kterou nyní rozšiřuje o autorovo proroctví na další roky. Na nahrávce se podílel i zakládající člen souboru kytarista Mike Turner, jenž odešel po natočení alba "Gravity" (2002). Novince předcházelo vydání dvou singlů "Stop Making Stupid People Famous" s Pussy Riot a "Future Disease". K vidění a poslechu jsou na YouTube profilu skupiny.


EP a minialba

  • Maddie & Tae - Through The Madness Vol. 1
    Hned osm kousků pro první část svého nového alba nahráli Maddie Font a Tae Kerr. S produkcí jim vypomohli Derek Wells a Jimmy Robbins, kteří už sklízeli úspěchy za desky Dan + Shy, Lady A, Kelsea Ballerini nebo Carly Pearce. Přímo za mikrofonem je pak doplnily ještě Lori McKenna a manželka Chrise Stapletona Morgane Stapleton. Příznivci country si užijí na YouTube dua.
  • Ben Böhmer And Rob Moose - The Apparitions
    Německý DJ Ben Böhmer, jehož známe především z jeho progresivně housových nahrávek, loni vydal album "Begin Again", které zaznamenalo po světě poměrně velký úspěch. Všiml si ho i dvojnásobný držitel Grammy, americký houslista a aranžér Rob Moose, kterého známe například z nahrávek od Taylor Swift, The National, St. Vincent, Bon Iver nebo Punch Brothers, a rozhodl se, že čtyři skladby přepracuje k obrazu svému. Že to dopadlo výborně, zjistíte na bandcampu.
  • Brent Cobb - And Now, Let’s Turn To Page…
    Opět po dvou letech se devíti songy, jejichž stopáž nepřesáhne půl hodiny, připomene americký písničkář z Georgie. Ke spolupráci znovu vyzval svého bratrance Davea Cobba, který má na svém kontě několik Grammy za desky Brandi Carlile, Chrise Stapletona a Jasona Isbella. Jak zjistíte na YouTube, tentokrát si americanu přikořenili tradiční country.
  • HRVY - Views From The 23rd Floor
    Na debut amerického zpěváka Harveye Leigh Cantwella jeho fanoušci stále čekají, a tak určitě vezmou zavděk i třetím ípíčkem s pěti písněmi. Jejich produkce se ujal Dominic Lyttle, jehož služeb už využili třeba JLS, Ella Henderson, Sam Feldt nebo Möwe. Pop a r'n'b tentokrát osvěžily fragmenty latino popu a k-popu. Ověřit si to můžete na YouTube.

Dále stojí za pozornost:
Jacques Greene - Fantasy: kanadský hudebník a jeho pětice elektronických skladebbandcamp
Nija - Don't Say I Didn't Warn You: americká zpěvačka kombinující r'n'b, hip hop a popYouTube


Steve Vai - Inviolate
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Steve Vai - Inviolate
Po dlouhých pěti letech přichází ikonický kytarista Steve Vai s novým albem. To nese název "Inviolate" a jde o jeho desátý sólový zářez. Autor postupně odhaloval jeho tajemství v podobě ukázek, a to i poté, co loni musel kvůli chirurgickému zákroku přerušit turné. Nyní je zpět v nebývalé síle. Na obalu je sám muzikant s tříkrkou kytarou. Byť se může zdát, že se jedná o grafickou hříčku, opak je pravdou. Nástroj je plně funkční, nazývá se Hydra a na základě Steveova steampunkového návrhu šelmy jej vytvořili designéři ve studiu Hoshino. Kytarista jej poprvé představil ve skladbě "Teeths of Hydra" a vy se na to můžete podívat na YouTube.


Hikaru Utada - Bad Mode
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: j-pop / EDM / r'n'b / electronica

Hikaru Utada - Bad Mode
Po čtyřech letech se s novým albem vrací Hikaru Utada, a i když má dílo anglický název "Bad Mode", nazpívala japonská hvězda nemalou část ve svém rodném jazyce. Desítku písniček, které deluxe verze rozšíří o další čtyři, začala propagovat již v roce 2019 singlem "Face My Fears", v němž se k ní přidali Skrillex a Poo Bear. Zbytek desky pak složila s trojicí Sam Shepherd, A. G. Cook a Nariaki Obukuro. Už jejich jména prozrazují, že se stylově drží v mixu popu, elektronické taneční hudby a r'n'b. Část alba již sdílí prostřednictvím svého YouTube profilu


Big Big Train - Welcome To The Planet
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Big Big Train - Welcome To The Planet
"Welcome To The Planet" od britské progrockové kapely Big Big Train vychází pouhých šest měsíců po vydání kritikou uznávané kolekce "Common Ground" na vlastním labelu English Electric Recordings a pouhé dva měsíce po tragickém úmrtí zpěváka Davida Longdona. Jak příznačné se dnes jeví prohlášení zakládajícího člena Gregoryho Spawtona, který vysvětloval krátkou dobu mezi alby slovy: "Zkušenosti z pandemie nám ukázaly, že musíme čas na Zemi využít co nejlépe. S ohledem na to a s novými členy skupiny na palubě, kteří nám dali tvář, jsme se rozhodli pro rychlý návrat do studia." Muzikanti si zachovávají své progresivní kořeny, které jako vždy koření vlivy ze všech sfér hudby. První singly si můžete poslechnout na YouTube profilu formace.


Tip týdne

Jamie Webster - Moments
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: britský folk rock

Jamie Webster - Moments
Anglický písničkář Jamie Webster se pomalu stává jedním z nejznámějších fanoušků fotbalového klubu FC Liverpool. Jeho vystoupení před finále Ligy mistrů v letech 2018 a 2019 ho pasovalo do role semioficiálního hudebníka slavného klubu, slavný se pak stal především ve chvíli, když si s ním zazpíval i trenér Jürgen Klopp. Nyní vydává svoji druhou řadovku "Moments" s desítkou songů, které se daly charakterizovat jako britský folk rock nebo třeba jako power folk. Proč začíná v Anglli vyprodávat středně velké sály i mimo své rodné město, kde na něj chodí desetitisíce lidí, zjistíte na jeho YouTube.


Eels - Extreme Witchcraft
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Eels - Extreme Witchcraft
Eels vydávají své čtrnácté studiové album "Extreme Witchcraft" na vlastním labelu E Works Records. Lídr skupiny skupiny Mark Oliver Everett alias E desku produkoval společně s producentem a kytaristou Johnem Parishem (PJ Harvey), a navázali tak na svou společnou práci v roce 2001, kdy spolu takto tvořili "Souljacker". Jako první náboj vystřelili dynamický singl "Good Night On Earth", který je poháněný správně špinavým kytarovým riffem a ukazuje, že Mark Everett stále překypuje novými nápady. Novinku této neotřelé sméčky si můžete poslechnout na YouTube .


The Tempations - Tempations 60
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / rhythm and blues

The Tempations - Tempations 60
Původní klasickou sestavu legend soulu a detroitského vydavatelství Motown The Tempations sice dnes reprezentuje už pouze Otis Williams, ale i tak může se skupinou slavit šedesáté výročí vzniku. Sympatické je, že se nespokojili pouze se speciálním koncertem nebo nadupanou kompilací, ale tuto událost připomínají také novým albem "Temptations 60". Pod dvanáctkou písniček jsou vedle zmíněného frontmana a dalšího dlouholetého člena Rona Tysona podepsáni také hiphopový muzikant K. Sparks, Smokey Robinson, někdejší bubeník Journey Narada Michael Walden, Dave Darling (The Brian Setzer Orchestra) nebo méně známý Thomas "TC" Campbell. Jak to pánové umějí rozbalit, zjistíte na jejich YouTube.


Mark Guiliana - Music For Doing
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativa / electronica

Mark Guiliana - Music For Doing
Máte-li chuť na trochu alternativy, pak je tu pro vás album "Music For Doing" bubeníka Marka Guiliana, který si zahrál po boku takových hvězd a uskupení, jako jsou Avishai Cohen, Brad Mehldau, David Bowie, Meshell Ndegeocello, Lionel Loueke, Dhafer Youssef či Tigran Hamasyan. Osm instrumentálních kusů postavených především na bicích nástrojích, vyslal v alternativním a experimentálním pojetí do různých stylů od jazzu, přes elektroniku až po rock. Lepší obrázek si uděláte sami prostřednictvím jeho bandcampu.


Pinegrove - 11:11
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / americana / emo

Pinegrove - 11:11
"Čas věnovaný optimismu a naší společnosti potvrzuje naši lidskou povinnost pečovat jeden o druhého, i když tady nejsou lidé, od kterých tuto péči očekáváme. Co když musíme být sami sobě spásou?" Takto představuje nové album frontman skupiny Pinegrove Evan Stephens Hall. Co pod to skryl, můžete zjistit v jedenácti písních, které kapela poprvé nenatáčela doma, ale využila zázemí studií v Marlboro a Woodstocku ve státě New York. O mix se pak postaral Chris Walla, známý coby někdejší člen Death Cab For Cutie. Kam se formace nově posunula, zjistíte na jejím YouTube.


V krátkosti

  • Maverick Sabre - Don’t Forget To Look Up
    Irský hudebník přichystal pro své čtvrté album celkem tucet písní, s nimiž mu vypomohl producent Linden Jay (Joji, Doja Cat). Jak zjistíte i na jeho YouTube, před mikrofonem s ním stanuli Demae a Sasha Keable.
  • Eric Gales - Crown
    Máte-li rádi blues rock, pak určitě neminete nové album amerického kytaristy a zpěváka z Tennessee. Určitou zárukou kvality bude i fakt, že jsou pod ním producentsky podepsaní dva jeho kolegové Joe Bonamassa a Josh Smith. Kytarové orgie hledejte na Galesově YouTube.
  • Karel Ančerl - Live Recordings (Supraphon)
    Hned na patnáct CD vydal archiv Českého rozhlasu záznamy koncertů České filharmonie pod taktovkou Karla Ančerla. Podrobné informace a především, co všechno na této bohaté kolekci uslyšíte, najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.
  • Adam Shoenfeld - All The Birds Sing
    Kytaru tohoto amerického hudebníka jste mohli slyšet už na více než dvoustovce alb a koncertech countryových hvězd jako Big & Rich, Jason Aldean nebo Tim McGraw a nyní i na jeho vlastním debutu. Jak uslyšíte na jeho YouTube, pustil se na něm do country rocku.
  • Amber Mark - Three Dimensions Deep
    Ačkoli má na svém kontě americká hudebnice už jednu nominaci na Grammy za Nejlepší nazvučené album, představujeme vám nyní její právoplatný debut. Zaujme všechny, kdo mají rádi trochu alternativy v r'n'b. Okuste ji třeba na YouTube.
  • Beirut - Artifacts
    Po třech letech, tedy o rok dříve než obvykle, se vrací indierocková formace ze Santa Fe a rozhodně své fanoušky nešidí. Nachystala jim hned šestadvacet písniček, do nichž opět vmíchala různé vlivy world music. Všechny uslyšíte na jejich bandcampu.
  • Jónsi - Tom Clancy's Without Remorse (soundtrack) Válečný snímek Toma Clancyho "Without Remorse" doprovodil svými kompozicemi islandský skladatel a zpěvák (a frontman Sigur Rós) Jónsi. Soundtrack nyní po roce od světového uvedení vychází v Česku, k poslechu je i na YouTube.
  • Bad Suns - Apocalypse Whenever
    Čtvrté studiové album "Apocalypse Whenever" amerických rockerů bylo koncipováno jako soundtrack k filmu, který ještě neexistuje. Pro konceptualizaci příběhu skupina vytvořila náladový panel inspirovaný filmy jako "Terminátor 2: Soudný den", "Blade Runner" a "HER". Ukázky najdete na YouTube.
  • North Mississippi Allstars - Set Sail
    "Set Sail" je třináctá řadovka North Mississippi Allstars. Ta předchozí, "Up and Rolling" z roku 2019 , byla mimochodem nominována na cenu Grammy za nejlepší současné bluesové album. Nová kolekce pokračuje v tradici kapely vracet se ke kořenům blues a zároveň vykazovat pozoruhodnou rozmanitost. Více na YouTube kanálu formace.
  • Earthless - Night Parade Of One Hundred Demons
    Američtí stoner-psychedeličtí rockeři vydávají album "Night Parade Of One Hundred Demons" inspirované prastarou japonskou legendou. Jejich pátá kolekce obsahuje pouze dvě písně, z nichž jedna má více než 40 minut. Koukejte a poslouchejte na YouTube skupiny.
  • Lady Wray - Piece Of Me
    Šest let trvala soulové zpěvačce příprava její třetí desky a jejích dvanácti písniček. Do jejich nahrávání zapojila i svého otce a dceru. Ochutnávku naleznete na YouTube.
  • Leo Sayer - Northern Songs
    Pokud by vás zajímalo, jak lze předělat devatenáct písniček Beatles, pokud se jich ujme anglicko-australský sedmdesátník, můžete to zkusit prostřednictvím jeho YouTube. Zjistíte i to, jak by podle něj mohla znít "Eleanor Rigby", kdyby se ji Brouci nahráli s Michaelem Jacksonem.
  • NLE Choppa - Me Vs. Me
    Americký rapper vydání svého nového mixtapeu odkládal poměrně dlouho, nicméně nyní je tu a s ním i šestnáct skladeb a hosté jako Young Thug, Polo G, G Herbo a Moneybagg Yo. Vydáním žije jeho YouTube.
  • Samm Henshaw - Untidy Soul
    Anglický hudebník, kterého si vybrali coby předskokana například James Bay, Chance The Rapper nebo Tori Kelly, přichází konečně se svým debutem. Jak zjistíte i na jeho YouTube, v šestnácti písničkách na pomezí soulu, r'n'b a popu mu vypomohli Maverick Sabre, Tobe Nwigwe a Keyon Harrold.
  • Spaceface - Anemoia
    Dva někdejší členové The Flaming Lips Jake Ingalls a Matthew Strong pokračují ve spolupráci i v novém projektu postaveném na psychedelickém rocku a nyní vydávají jeho druhé album, kam si přizvali Mikaelu Davis, LABRYS a Meggie Lennon. Komplet vše uslyšíte na bandcampu.
  • St. Paul & The Broken Bones - The Alien Coast
    Americká soul-rocková skupina, kterou jsme mohli vidět i na ostravských Colours, se připomíná po necelých čtyřech letech s novou deskou. Že i tito muzikanti se posunuli trochu více k psychedelii, si ověříte na jejich bandcampu.
  • Evergrey - Before The Aftermath (Live)
    Taky progresivně metaloví Evergrey během uplynulých měsíců uzávěr a zákazů znatelně trpěli steskem po pódiích a svých fanoušcích. "Právě proto jsme se rozhodli streamovat živák z Gothenburgu. Chtěli jsme vnést do života nás a i všech okolo trochu pozitivního myšlení," prozradil frontman Tom Englund. Ukázky najdete na YouTube.
  • Youn Sun Nah - Waking World
    O tom, že Jižní Korea není pouze k-pop, ale vznikají zde i jazzové nahrávky, které stojí za pozornost, se nás již nějaký čas snaží přesvědčit hudebnice, která studovala hudbu v Paříži. Vzniklo zde i jedenáct kompozic jejího nového alba, které sdílí na YouTube.


    Dále stojí za pozornost

    PinkPantheress - To Hell With It (Remixes): první hity vítězky ankety BBC Sound of 2022 v remixechYouTube
    The Longest Johns - Smoke & Oakum: angličtí folkaři a také hvězdy TikTokuYouTube
    Celeste - Assassine(s): návrat francouzských post-metalistů po pěti letechYouTube
    Simone Felice - All The Bright Coins:člen The Felice Brothers sóloYouTube
    Kid Loco - Born In The 60’s:francouzský DJ a jeho návrat do šedesátekYouTube
    Kyle - It’s Not So Bad: americký zpěvák kombinující r'n'b a hip hop potřetíYouTube
    Dawn Of Solace - Flames Of Perdition: novinka z dílny finské ikony Tuomase Saukkonena a jeho death- a gothicmetalového projektuYouTube


    Dále vychází:

    Aaron Lewis - Frayed At Both Ends
    Ado - Kyogen
    Adria Kain - When Flowers Bloom
    Afourteen - Black Flamingo
    Alvabot - Harmonic Dystopia
    Andrew Star - Infinity (Alternate World)
    AZ - Do Or Die II (Deluxe)
    Babyface Ray - Face
    Maya Shenfeld - In Free Fall
    Black Flower - Magma
    BlocBoy JB & Tay Keith - Bacc 2 Da Bloc
    Buzzard Canyon - Drunken Tales Of An Underachiever…The Saga Continues
    Bye Bye Tsunami - Bye Bye Tsunami
    Cloakroom - Dissolution Wave
    Combo Chimbita - Iré
    Cosmic Order - Inner Temple
    Crystal Ball - Crysteria
    Dark Meditation - Polluted Temples
    Deathcrash - Return
    Deeper Graves - The Colossal Sleep
    Depleted Uranium - Origins
    Doe Boy - Oh Really
    Dro Kenji - With Or Without You
    Drug Couple - Stoned Weekend
    Elena Setién - Unfamiliar Minds
    Gentlemen's Crow - Apparitions
    Grave Next Door - Sanctified Heathen
    Hazemaze - Blinded By The Wicked
    Heir Corpse One - Fly The Fiendish Skies
    Highasakite - Mother
    Holm (Mikkel Holm Silkjær Of Yung) - Why Don't You Dance
    Chino Cappin - Permanently Scarred
    Iceboy Violet - The Vanity Project
    Immanuel Wilkins - The 7th Hand
    Kaaris & Kalash Criminel - Svr
    Kings And Liars - Transition Animals
    Kraemer - All The Way
    Kush Arora X Orogen X Titus 12 - Magma Pulse
    Lana Lane - Neptune Blue
    Lou Canon - Reimagine The Body
    Man With A Mission - Break And Cross The Walls I
    Mathis Picard - Live At The Museum
    Maya Shenfeld - In Free Fall
    Michelle - After Dinner We Talk Dreams
    Modern Nature - Island Of Noise
    Monoscopes - Painkillers And Wine
    Morgan Wade - Reckless (Deluxe Edition)
    Mother Mother - Inside (Deluxe Edition)
    Mothermary - I Am Your God
    Nasson - Scars
    Nathan Leigh & The Crisis Actors - All Myths Are Remixes
    Nightnight - Love Decayed
    Pengshui - Destroy Yourself
    PJ Harvey - Let England Shake - Demos
    Rick Ross - Richer Than I Ever Been (Deluxe)
    Russ Rankin (Of Good Riddance) - Come Together Fall Apart
    Různí - Mainstream Funk: Funk, Soul, Spiritual Jazz 1971-1975
    Ryan Culwell - Run Like A Bull
    Sad Daddy - Way Up In The Hills
    Sam Moss - Blues Approved
    Scarlet Rebels - See Through Blue
    Scruffpuppie - Letters To Nobody
    Siamese - Home Instrumental
    Silverlane - Inside Internal Infinity
    Since99 - 99 Overall 2
    Sinéad Harnett - Ready Is Always Too Late
    Slumberjack - Dichotomy
    Styles Haury - One Life Ain’T Enough
    Sweet Alibi - Make A Scene
    Tangent - Tangent
    Tara Nome Doyle - Vaermin
    Tension - Decay
    The Fruit Bats - Sometimes A Cloud Is Just A Cloud: Slow Growers, Sleeper Hits And Lost Songs (2001-2021)
    The Furniture - The Furniture
    The Longest Johns - Smoke & Oakum
    The Quill - Live, New, Borrowed, Blue
    Thyla - Thyla
    Toxpack - Zwanzig. Tausend Volt
    Tyler Mitchell - Dancing Shadows
    Uèle Lamore - Loom
    Urge Overkill - Oui
    V**gra Boys - Welfare Jazz (Deluxe Edition)
    Wasuremono - Let’s Talk P. 2
    Willie & The Bandits - When The World Stood Still

    Vychází na vinylu:
    Aaron Lewis - Frayed At Both Ends
    Anteloper - Kudu (Vinyl Reissue)
    Bad Suns - Apocalypse Whenever
    Beirut - Artifacts
    Big Big Train - Welcome To The Planet
    Black Flower - Magma
    Celeste - Assassines
    Combo Chimbita - Iré
    Crystal Ball - Crysteria
    Dawn Of Solace - Flames Of Perdition
    Dexter Gordon - Daddy Plays The Horn
    Earthless - Night Parade Of One Hundred Demons
    Eels - Extreme Witchcraft
    Elena Setién - Unfamiliar Minds
    Eric Gales - Crown
    Evergrey - Before The Aftermath (Live) 2Cd+Brd
    Gewalt - Paradies
    Grateful Dead - Fillmore West, San Francisco, 1.3.69
    Hazemaze - Blinded By The Wicked
    Heir Corpse One - Fly The Fiendish Skies
    Highasakite - Mother
    Hikaru Utada - Bad Mode
    Holm (Mikkel Holm Silkjær Of Yung) - Why Don't You Dance
    Jamie Webster - Moments
    Jethro Tull - The Zealot Gene
    John Coltrane - Crescent
    Lady Blackbird - Black Acid Soul
    Lady Wray - Piece Of Me
    Marvin Gaye - What's Going On (50Th Anniversary)
    Melissa Etheridge - One Way Out
    Michelle - After Dinner We Talk Dreams
    Modern Nature - Island Of Noise
    North Mississippi Allstars - Set Sail
    Ornette Coleman - The Complete Ornette Coleman
    Pengshui - Destroy Yourself
    PJ Harvey - Let England Shake - Demos
    Russ Rankin (Of Good Riddance) - Come Together Fall Apart
    Sad Daddy - Way Up In The Hills
    Sebastián Yatra - Dharma
    Simone Felice - All The Bright Coins
    Slade - Slade Alive!
    Soft Cell - *Happiness Not Included
    St. Paul & The Broken Bones - The Alien Coast
    Steel Panther - Balls Out
    Steve Vai - Inviolate
    Tangent - Tangent
    Tara Fuki - Motyle
    Tara Nome Doyle - Vaermin
    Tension - Decay
    The Magnetic Fields - The House Of Tomorrow (Vinyl Reissue)
    Tom Petty & Heartbreakers - Angel Dream
    Trivium - In The Court Of The Dragon (Coloured)
    Uriah Heep - Salisbury
    Uriah Heep - Very 'eavy, Very 'umble
    Vienna Philharmonic, Daniel Barenboim - New Year's Concert 2022
    Youn Sun Nah - Waking World

    EP:
    800 Throats - Day Of The Woman
    Away - Self:antiself
    Bipolar Club - Issue
    Brian Michael Henry - The Horror! The Horror!
    Burial - Antidawn (Physical Release)
    Carsen Gray - Each Moment
    Mantic Ritual - Crusader
    Maria Domark - Flawless: Reloaded
    Quinzequinze - V?rua
    Secondhand Depression - Secondhand Depression
    Squirrel Flower - Planet
    Wylie Hopkins - On The Way Out

    Reedice:
    Aborym - Kali Yuga Bizarre
    Saxon - Crusader
    Saxon - Denim And Leather
    Saxon - Destiny
    Saxon - Innocence Is No Excuse
    Saxon - Power & The Glory
    Saxon - Rock The Nations
    Saxon - Saxon
    Saxon - Strong Arm Of The Law
    Saxon - The Eagle Has Landed (Live)
    Saxon - Wheels Of Steel
    Thomas Leer And Robert Rental - The Bridge (Reissue)
    Vildhjarta - Masstaden Forte
    Vildhjarta - Thousand Of Evil


  • DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY