Ghost nachystali desku "Impera". Vyjde už v březnu a láká na ni singl "Call Me Little Sunshine"

21.01.2022 13:34 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / Musicserver.cz

Ghost - Imperia
© facebook interpreta
Připravované páté album švédských strašidláků Ghost spolehlivě patří k tomu nejočekávanějšímu, co má v roce 2022 vyjít. I tak ale formace překvapila, když oznámila, že "Impera" vyjde už 11. března, tedy za necelé dva měsíce. A žádné velké tajemno kolem ohlášení novinky nedělala - venku je seznam skladeb, přebal a navrch i čerstvý singl "Call Me Little Sunshine", a to rovnou i s videoklipem. Čerstvý kus se na desce objeví společně s již dříve představenou písní "Hunter's Moon".

Podle dřívějšího vyjádření frontmana kapely Tobiase Forge se kolekce bude zabývat tématem "vzestupu a nevyhnutelného pádu velkých impérií". Jak už je u Ghost tradicí, s každou studiovkou se mění i postava, kterou Forge v daném období představuje. Kardinál Copia, který nás provázel předchozí nahrávkou "Prequelle", je již zapomenut, na scénu vstupuje Papa Emeritus IV, který debutoval ve finále loňské šňůry.

Ghost na letošní rok naplánovali také své dosud největší evropské turné. Pokud všechno půjde podle plánu, měli bychom se švédské kapely dočkat 24. dubna v O2 areně. Společně s ní dorazí také Uncle Acid & The Deadbeats a Twin Temple.

Tracklist alba "Impera", které si již nyní můžete předobjednat na Sparkshopu, je následující: Imperium, Kaisarion, Spillways, Call Me Little Sunshine, Hunter’s Moon, Watcher In The Sky, Dominion, Twenties, Darkness At The Heart Of My Love, Griftwood, Bite Of Passage, Respite On The Spitalfields.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY