Echt! má nárok na občanku

28.05.2003 13:25 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Echt! - plakát 2003
© facebook interpreta
Pražská pub-rocková parta Echt! v těchto dnech slaví patnáct let své existence. V roce 1988 ji totiž na scénu uvedl její leader Karel Malík, bývalý saxofonista Babaletu a souběžný Hudby Praha, který ji založil společně s baskytaristou Martinem Grušou (ex-Národní třída, Velvet Underground revival), který později podlehl zákeřné chorobě. Skupina se postupně propracovala od pozice kultovní party k oblíbené klubové i festivalové atrakci.

Malík dnes setrvává jako jediný ze zakládající sestavy - obzvláště v prvních pěti letech prošlo skupinou několik desítek muzikantů - a spolu s ním dnes Echt! tvoří bubeník Jirka Michálek (ex-Půlnoc), kytarista Vladimír Zatloukal (ex-Garáž, Jasná páka, Ztracené iluze, zároveň Hudba Praha), cellista Tomáš Schilla (ex-Národní třída, Plastic People Of The Universe, Půlnoc, Domácí kapela, DG 307...) a Martin Černý (ex-MCH Band, Zuby nehty, zároveň Rudovous, 69 a Nana Zorin). Už v roce 1990 si poprvé skupina zahrála v zahraničí, postupně vydala alba "Hořký pití" (1997), "Smutný věci" (1998) a "Je mi krásně" (2001), na kterých míchá svůj koktejl zpěvných melodií inspirovaných country i rhythm&blues, výsledkem čehož je originální mix hospodského šramlu a občas až punkových rytmů.

Skupina, jejíž největší síla je v autentičnosti, upřímnosti a vyhýbání se velkému umění dalekým obloukem, oslaví svých patnáct let existence speciálním koncertem ve středu 28. května v pražském Paláci Akropolis. Koncert bude nahráván, a pokud se nahrávka vydaří, měl by v dohledné době vyjít jako live album.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY