Nové jedenáctce kapel pro jubilejní Brutal Assault vévodí Cradle of Filth a Jinjer

21.12.2021 15:54 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Pořadatelé festivalu Brutal Assault si pro fanoušky připravili drobný dárek a do kotle jubilejního pětadvacátého ročníku festivalu přihodili dalších jedenáct jmen. Bohužel také jedno z těch již dříve ohlášených a také velmi očekávaných - Phil Anselmo & The Illegals, kteří měli přivézt repertoár legendární Pantery - bylo definitivně zrušeno. "Pro rok 2022 bohužel ruší všechny evropské termíny," uvedli organizátoři.

Další zprávy už jsou jenom pozitivní. Svou účast na metalovém svátku, který zdi pevnosti Josefov u Jaroměře opanuje v termínu od 9. do 13. srpna 2022, potvrdili Cradle Of Filth. S výraznou českou stopou v sestavě - Martin 'Marthus' Škaroupka za bicími a Marek 'Ashok' Šmerda s kytarou - přijedou vyzbrojeni výborným letošním albem "Existence Is Futile". O novinku "De Doorn" se budou moci opřít Holanďané Amenra. Očekávat se tak dá intenzivní zážitek, který pevností notně otřese. Nově je potvrzená stále populárnější skvadra z Ukrajiny Jinjer, která přiveze svůj čím dál tím více progresivně zabarvený metalcore. Jak jim to hraje, jsme popsali v reportu z letošní show v Roxy v Praze.

Prověřenou stálicí jsou naopak polští deathmetalisté Decapitated, jedna z evropských žánrových jistot. Nečekaný a experimentální zážitek slibují Humanity's Last Breath. Jejich letošní album "Välde" spojuje deathcore, black metal i progresi do značně svojského tvaru. Ze spojených států dorazí thrasheři Extinction A.D. Těšit se můžeme na gejzíry energie a minimum keců. Jejich krajané Lorna Shore přetvářejí deathcore do vlastního tvaru, který zdobí symfonické prvky a neobvyklé postupy. Výsledná hudba je nejen epická, masivní a naprosto zabijácká, ale cokoli s přívlastkem deathcore překračující.

Metalovou modernu přiveze i domácí stálice Skywalker, v jejíž hudbě se kloubí post-hardcore, drtivé metalové breakdowny i chytlavé melodie. Emocemi nabitý doom metal přivezou jistoty Swallow The Sun, dorazí i djentoví inovátoři Tesseract. Přehled nově ohlášených formací uzavírají Unearth. Kvartet je považovaný za americký etalon zvuku, který kombinuje death metal evropského stylu, hardcore punk, melodický thrash a kulometné breakdowny.

Vstupenky na 25. ročník festivalu Brutal Assault jsou v prodeji na stránkách festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY