Witch Hammer na "Absolutnu" propojili Čapka s metalem

30.12.2021 15:35 - Ondřej Hricko | foto: Witch Hammer

Jablunkovští Witch Hammer jsou zkušenými pardály - fungují od roku 1999. Za léta působení je potkalo vícero personálních změn, nakonec se ukotvili jako trio Jan Šotkovský, Petr Caputa a novic David Janáček. Společně přichystali nahrávku "Absolutno", inspirovanou slavným literárním dílem Karla Čapka.
7/10

Witch Hammer - Absolutno

Skladby: 000 000 0, Za Vlastním stínem, Střepy pod kůží, Křídla vran, Továrna na absolutno, Muž co prodal svět, Svár, Největší válka, Katův pád
Vydáno: 28.6.2021
Celkový čas: 35:50
Vydavatel: vlastní náklad

Kdo kapelu Witch Hammer zná, jistě potvrdí, že za dobu své existence se jí povedlo posunut svůj zvuk o celou míli. Progresi nabídl už singl z roku 2019 "S.U.P.", ale teprve na novince "Absolutno" pánové stvrdili svůj vzrůstající potenciál. Hodně tomu pomohl koncept desky, většina skladeb totiž čerpá z Čapkova díla "Továrna na absolutno". Muzikantům se povedlo tuhle klasiku naroubovat do parametrů současného světa a příjemně s ní zahrozit.

Po hudební stránce se nacházíme na poli čistokrevného hard & heavy žánru. I jako trio má formace ohromnou sílu a dynamiku. Skvělé jsou bicí čerstvé posily Davida Janáčka, který svým živelným, přesto akurátním stylem žene ostatní vpřed co do energie i technické zručnosti. Ubrat z drtivého tempa dokázali v jedné z nekoncepčních skladeb "Křídla vran", kde dostává větší prostor melodičnost, přesto jde o jednu z těch silnějších písní novinky. Velkou pochvalu zaslouží Martin Roženka, který v GM Recording studiu dokázal přichystat silný, sytý zvuk. Witch Hammer se experiment s Čapkem vyvedl a svým "Absolutnem" popošli o kvalitativní stupínek výš.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY