Slash & spol. lákají na novou desku epickou skladbou "Fill My World"

07.12.2021 09:28 - Jiří V. Matýsek | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Čtvrtá sólovka amerického kytaristy Slashe natočená se zpěvákem Mylesem Kennydem a s kapelou The Conspirators - nenápaditě nazvaná "4" - je téměř za dveřmi. Její vydání je naplánováno na 11. února následujícího roku. A protože už uplynula nějaká doba od prvního singlu "The River Is Rising", je čas se znovu ozvat s nějakým tím novým materiálem. Volba tentokrát padla na píseň "Fill My World" a na rozdíl od předchozí, k níž vznikl i jednoduchý, ale funkční videoklip, tato vychází zatím pouze v podobě zvukové stopy.

"Na začátku byl jenom úvodní riff a pak se mi v hlavně začala objevovat posloupnost akordů," vzpomíná Slash na proces vzniku nového kousku. "Nevěděl jsem, jestli to dále rozvinu, ale musel jsem si to natočit a udělat demoverzi. Netušil jsem, co si o tom kluci s kapely budou myslet, protože je v tom jistý sentimentální pocit. Ale poslal jsem to Mylesovi a on k tomu napsal tahle procítěná slova. Myslel jsem si, že je to o ztrátách, kterými v této temné době trpíme, ale on mi řekl, že je to o jeho psovi."

To ale výsledku na síle nijak neubírá. Působivou epickou skladbu otevírá kytarový riff, který vzdáleně připomene klasický otvírák hitu Guns N' Roses "Sweet Child O'Mine", pak se song ve středním tempu vydá svou vlastní cestou a Myles Kennedy začne, s jemnými přihrávkami kytary, klenout až rádiovou (v pozitivním slova smyslu) pěveckou linku. Obzvláště její refrénová část se velmi snadno zarývá do mysli posluchače.

"Fill My World" je vlastně strašně průhledný kus, hraný na jistotu, se všemi nezbytnými háčky, kterými chce posluchače chytit. A vlastně to vůbec nevadí, kýženého efektu dosahuje spolehlivě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY