Lakeside X jsou zpět. Nové album předznamenává zadumaný singl "Fire In The Sky"

05.12.2021 17:44 - Dan Hájek | foto: Karolína Faltysová

Po jedenácti letech se Lakeside X vracejí na scénu. První singl "Fire In The Sky" je předzvěstí chystané, zatím nepojmenované desky. Tu produkuje německý producent Daniel Myer (Haujobb, Liebknecht, Covenant, Architect), o finální mastering se posléze postará Moimir Papalescu. Distribuce jednotlivých ochutnávek i celého kompletu pak proběhne přes platformu Musicraft.

"Dlouho jsme diskutovali, s jakou skladbou přijít po tak dlouhé době jako první. Tahle skladba je pomalejší, není to klasický singl. Ale má nějakou zvláštní sílu, která vás pohlcuje s každým poslechem. Je v ní příběh, který se bude zrcadlit na celém albu. Myslím, že je to jedna z nejlepších věcí, které jsme kdy natočili, a chtěli jsme, aby ji lidé slyšeli jako první," říká Janne Marvannen. Atmosféru zadumané kompozice umocňuje i samotný text. Na singlu ji doplňují ještě klubový remix a zkrácená rádiová podoba v synth-wave zvuku - obě měl opět na starost Daniel.

"Fire In The Sky" taktéž provází lyric video. Vizuál vychází z až hypnotických záběrů natočených v kanadské divočině pomocí dronu. Jejich autorem je Daniel Dvorský, bratr bubeníka skupiny Igora, který následně tento materiál sestříhal. Igor se dříve spolupodílel i na koncertních klipech pro Alana Wildera a jeho projekt Recoil.

Zatím posledním albem Lakeside X je "City Of Red Lights", následníka bychom se mohli dočkat v příštím roce. Do té doby Janne Marvannen, Robert Broj a Igor Dvorský plánují vydat ještě další singl a spustit crowdfundingovou kampaň na podporu financování finalizace díla. Během léta by rádi přidali nějaké to koncertní vystoupení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY