Brutal Assault potvrzuje další jména pro jubilejní ročník

02.12.2021 13:04 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom "Jajo" Rozkovec / @musicserver.cz

Pořadatelé již nadvakrát odloženého pětadvacátého ročníku (nejen) metalového festivalu Brutal Assault před časem potvrdili, že většina už dříve ohlášeného line-upu zůstává shodná. Zároveň ale bude sestava i rozšířena o nová jména, čímž se přehlídka rozroste na pět festivalových dnů, během nichž vystoupí na 150 kapel. Aktuálně je potvrzeno více než šedesát procent vystupujících, poslední update přitom zahrnuje rovných patnáct položek.

Mezi zdi pevnosti Josefov u Jaroměře se v termínu od 9. do 13. srpna 2022 nově vrátí staří známí gothic-metaloví Paradise Lost i náladotvorní zasnění Francouzi Alcest. Přijedou rovněž klasici technického death metalu Cattle Decapitation. Poprvé se v Josefově představí finský prog-rockový kvartet Leprous, který letos zaujal pozitivně hodnoceným albem "Aphelion". A pozitivní ohlasy zaznamenali na malém Brutalu Josefstadt i žánrově eklektičtí Igorrr, kteří se na místo činu vrátí i na (doufejme) již klasicky pojatém ročníku. Z Francie přijedou i radikální deathmetalisté Benighted, tuto žánrovou část hřiště aktuálně doplnili také Mass Infection a NunSlaughter, kteří svůj old-school zahrají v Jaroměři rovněž poprvé.

Thrashery jistě potěší klasici Misery Index nebo EvilDead. Pomalejší tempa naopak zastupují doommetaloví námořníci Ahab z Německa a na Brutalu debutující Hangman's Chair. Stejný případ jsou i Britové Urne - ti ve své hudbě míchají progresivní metal se sludge i thrashem. Patnáctku nově potvrzených formací uzavírají Taliah se svým moderně střiženým nu-corem.

Vstupenky na odkládanou metalovou veselici jsou k dostání přímo na webových stránkách festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY