Do Prahy poprvé míří blues-rocková koncertní senzace Tedeschi Trucks Band

30.11.2021 09:33 - Jiří V. Matýsek | foto: Concord

Ačkoliv už do České republiky dorazily snad všechny zářivé hudební hvězdy, pár dluhů zůstává stále nesplaceno. Do kategorie vysněných koncertů patřilo pro domácí blues-rockové fanoušky i vystoupení formace Tedeschi Trucks Band. A nakonec se poštěstilo. Dvanáctihlavá sestava ohlásila své evropské turné a 27. října 2022 se zastaví v pražském Foru Karlin. Předprodej vstupenek už odstartoval.

Sestava v čele s manželskou dvojicí, zpěvačkou a kytaristkou Susan Tedeschi a virtuózním slide kytaristou Derekem Trucksem, v níž nechybějí dechová sekce nebo dva bubeníci, vyniká na koncertech obrovskou energií a muzikantským mistrovstvím. Ve své hudbě spojují blues, roots rock, soul i jazz.

Jejich tvorba byla hned několikrát oceněna prestižní cenou Blues Award, hned za první album "Revelator" získali Grammy. Od roku 2010 mají na kontě čtyři řadovky (nejnovější "Sings" vyšla před dvěma lety) a trojici živáků. Jejich posledním počinem je záznam živého provedení legendární desky "Layla and the Assorted Love Songs" formace Derek and The Dominoes, v níž se potkali kytaristé Eric Clapton a Duane Allman ze southernrockerů Allman Brothers Band.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY