Škaredá holka je protentokrát "Sčesaná"

21.11.2021 12:38 - Tisková zpráva | foto: Radek Šich

Rockový ansámbl Škaredá holka, domovem v brněnských putykách fyzicky i lyricky, vypouští do světa nový singl z chystaného alba "Bohyně". Skvosty let devadesátých tak pomalu šplhají zpátky mezi lid, který blues miluje, anebo si teprve zamiluje.

"Kupodivu vešla dovnitř hospody. Šla k výčepu, takže jsem ji viděl jen zezadu, ty krásný dlouhý černý vlasy po prdel. Asi tušila mý pohledy jako vidle v zádech. Otočila se. Ale... ty vlasy, uprostřed na pěšinku, se jí jako by rozpouštěly, rozmazávaly v konturách a s nima se rozpouštěl i její obličej. Určitě byla krásná, to bylo poznat i na tomhle rozpitým akvarelu. Ale... celá ta mlha nějak stýkala dolů až po výstřih její perfektní figury. Jediný, co bylo poznat, byly slzy. Z každýho temnějšího místa, kde asi měla hluboký oči, stékala jedna obrovská slza. Třeba se dívala na mě, třeba taky ne," uvedl nejmenovaný člen kapely k novému songu "Sčesaná".

Počátky skupiny sahají do první poloviny 80. let, kdy se dva zakládající členové potkali na jednom brněnském gymnáziu. Do roku 1989 se různé formy kapely (Alpa Bluesband, Ocelová sněť) projevovaly při četných více či méně oficiálních příležitostech v podstatě jako volné sdružení brněnských hudebníků. Hrál se folk rock, blues, hard rock. V devadesátých letech došlo k postupnému utlumení činnosti, ale po čtvrtstoletí je kapela zpět a brzy vykutálí vinyl s perlami, které očoudil kouř a zdánlivě zavál čas. Vinyl "Bohyně" přinese deset skladeb včetně "Sčesané". Album vyjde skrze vydavatelství Smile Music v prosinci 2021.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY