- musicserver.cz">

Scott Ian z Anthrax: "Velká thrashmetalová čtyřka by se měla rozšířit o Exodus"

14.11.2021 10:11 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

O tom, jestli je takzvaná Velká thrashmetalová čtyřka, tedy Metallica, Slayer, Megadeth a Anthrax, skutečně tím nejlepším reprezentantem subžánru, se vedou spory už roky. Z komerčního hlediska asi ano, underground by ovšem pravděpodobně minimálně s částí uvedených kapel nesouhlasil. V každém případě se docela často objevuje jméno jedné z formací mimo tuto elitní skupinu, jejíž vliv je přinejmenším srovnatelný: Exodus - a zejména jejich silný debut "Bonded By Blood."

Debatu o tom, že čtyři jsou málo, nedávno rozšířil Scott Ian z Anthrax. Ten v podcastovém rozhovoru uvedl, že by nebylo od věci sestavu rozšířit na pět právě o partu z kalifornského Richmondu. "Vlivné síly v heavy metalu - třeba Lars Ulrich - by měly dostat telefonát a měly by oficiálně rozhodnout o tom, že se Velká čtyřka rozšíří na Velkou pětku. Vždycky mě totiž štvalo, že Exodus nemá dostatečnou reprezentaci a nedostává se mu kreditu, který tomuhle bandu náleží."

Dodal, že chápe, že měřeno úspěchem má zařazení oněch čtyř kapel rozhodně svoje opodstatnění. "Ale z mého pohledu," pokračoval, "pokud to chcete brát jako formace, které byly u počátku thrash metalu, tak 'Bonded By Blood' vyšlo mnohem dříve, než byl Dave Mustaine v Metallice, ale Kirk Hammet hrál v Exodus ještě dříve, než se k Metallice přidal. (...) Myslím si, že z debutů nás pěti je 'Bonded By Blood' nejlepší - a navíc je to nesmírně vlivná deska," uzavřel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY